STRAVA U NJEMAČKOJ

Djevojčica preminula na zubarskoj stolici, dvoje djece jedva preživjelo: Anesteziolog pred doživotnim zatvorom

Foto: pixabay
1/3
26.10.2024.
u 21:13

Tijekom iznošenja optužnice, predstavnica tužiteljstva istaknula je da 67-godišnji anesteziolog snosi odgovornost za tri pokušaja ubojstva zbog nesavjesnog postupanja prema drugim pacijentima.

Strašna tragedija dogodila se 2021. godine kada je četverogodišnja djevojčica preminula na zubarskoj stolici zbog sepse, koja je, prema navodima tužiteljstva, nastala uslijed kontaminiranog anestetika koji joj je ubrizgan tijekom zahvata. Danas je Frankfurtsko javno tužiteljstvo zatražilo doživotnu zatvorsku kaznu za anesteziologa iz Hessena, optuženog za ubojstvo iz nehaja i nesavjesno liječenje više pacijenata.

Tužiteljstvo tvrdi da je liječnik u više navrata djeci ubrizgavao zaraženi anestetik, što je dovelo do ozbiljnog trovanja krvi kod troje malih pacijenata, od kojih je dvoje jedva preživjelo. Osim doživotne kazne, tužiteljstvo zahtijeva da se optuženi odmah pritvori prilikom izricanja presude, kao i da mu se trajno zabrani rad u medicinskoj struci. Tijekom iznošenja optužnice, predstavnica tužiteljstva istaknula je da 67-godišnji anesteziolog snosi odgovornost za tri pokušaja ubojstva zbog nesavjesnog postupanja prema drugim pacijentima, piše Fenix-magazin.

Anesteziolog, koji sada živi u mirovini u Bensheimu na jugu Hessena, već ima kazneni dosje zbog sličnog slučaja – 2019. godine bio je osuđen za ubojstvo iz nehaja nakon smrti odrasle pacijentice.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Najviši neboderi u Hrvatskoj: Donosimo listu od 31 impresivne građevine

1/49
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije