SDP uzvraća

Sokolić: Jedini interes SDP-a je zaštita radničkih prava

sdp01
Goran Kovačić/PIXSELL
23.02.2011.
u 13:52

Đujić poziva Butkovića da USKOK-u i Državnom odvjetništvu podnese dokaze o tome da je uprava Hotela Novi činila kaznena djela. U tome će ga, kaže, SDP podržati

Prošlotjedna izjava gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića da “SDP štiti kriminal i vlasnike Hotela Novi” razljutila je novljanske esdepeovce. Njihov predsjednik Marko Sokolić, potpredsjednik Saša Đujić i tajnik Marko Tomljanović poriču bilo kakvu vezu s vlasnikom Hotela Novi te ističu kako nisu u poziciji da odlučuju o stečaju. Prozivke drže licemjernima jer su u Novom Vinodolskom već šest godina opozicija.

- Naš stav je jasan, dužnici, vjerovnici, banke, Grad, komunalna poduzeća imaju svoje izvore financiranja. Radnici su dovedeni na rub egzistencije. Jedini interes SDP-a je zaštita radničkih prava, i to je na prvome mjestu. Zato ćemo tražiti da se neisplata plaća tretira kao kazneno djelo - kazao je Sokolić.

- Radnici ne smiju biti instrument HDZ-a ili vlasnika Hotela Novi, koji su očito precijenili svoje sposobnosti, dodao je Đujić napominjući kako SDP neće štititi one koji mjesecima ne isplaćuju plaće.

Na Butkovićevu tvrdnju da ima dokaze o tome da je uprava Hotela Novi činila kaznena djela, Đujić poziva novljanskog gradonačelnika da ih podnese USKOK-u i Državnom odvjetništvu, u čemu će imati punu podršku SDP-a. 

Tomljanović traži da gradonačelnik Butković jasno kaže tko iz SDP-a prikriva kriminal i čijim je pritiscima izložen. Sokolić je oko stečaja Hotela Novi bio suzdržan, no esdepeovci su suglasni da stečaj nije uvijek najgore rješenje, najvažnije je da se Hotelima Novi zadrži djelatnost i sačuvaju radna mjesta.

Ključne riječi
SDP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije