ipak iza rešetaka

Šošo u pritvoru, a V. Momčilović na službenome putu

'19.03.2010.,Zagreb - Stadion u Kranjcevicevoj.1. HNL, 21. kolo, NK Zagreb - NK Istra 1961. Sinisa Soso Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunić/Pixsell
08.11.2012.
u 21:30

Šošo se sam predao policiji, koja ga je iz Zagreba prevezla u Split, a za svakoga je određena jamčevina 200.000 kuna.

Siniša Šošo u istražnom je zatvoru na splitskim Bilicama. Istražni je zatvor određen i Veliboru Momčiloviću, koji za sada nije pritvoren jer je u inozemstvu, na službenom putu.

Odluka na popravnom

Nogometnim menadžerima istražni zatvor odredio je Mlađan Prvan, sudac istrage Županijskog suda u Splitu, na zahtjev splitskog Općinskog državnog odvjetništva koje dvojac sumnjiči za pokušaj teškog ozljeđivanja. Šošo i Momčilović prijavljeni su da su prošlog tjedna u kafiću Tenis u Splitu istukli Antu Cigu Marinovića, bivšeg Hajdukova kućnog majstora i jednog od najboljih prijatelja Igora Štimca.

Sudac Prvan istražni je zatvor – koji je tužiteljstvo tražilo zbog opasnosti od ponavljanja nedjela i mogućnosti utjecaja na svjedoke – isprva odbio, ali je izvanraspravno vijeće odluku vratilo da se o njoj ponovno odlučuje. Naime, ovoga puta sudac je raspolagao izvacima iz kaznene evidencije osumnjičenih iz kojih je razvidno da su već osuđivani za djela s elementima nasilja. Stoga je sud ovaj put smatrao da postoji opasnost od ponavljanja nedjela, pa im je odredio istražni zatvor te jamčevinu za svakoga 200.000 kuna. No, odluka o jamčevini još nije pravomoćna, jer se tužiteljstvo žalilo, pa je Šošo završio u zatvoru. Neslužbeno, sam se predao u srijedu uvečer policiji u Zagrebu koja ga je na temelju naloga Županijskog suda u Splitu, prevezla na Bilice, a Momčilović je izvan granica Hrvatske.

U inozemstvu 10 dana

Navodno je na službenom putu na kojemu bi trebao ostati 10-ak dana, a prihvati li se odluka o jamčevini, možda i izbjegne Bilice. Naime, s obzirom na svote koje se vrte u nogometnim transferima, 200.000 kuna za menadžere ne bi trebao biti puno. Šošo i Momčilović sumnjiče se da su Marinovića napali krajem prošlog tjedna, nakon čega je morao k liječniku zbog ozljeda na prsištu i glavi. Liječnik je isprva rekao da su ozljede lakše, no kako je došlo do unutarnjega krvarenja, ispostavilo se da su teže.

>>Siniša Šošo i Velibor Momčilović istukli Antu Cigu Marinovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije