nikako da zatopli

Split zabilježio rekordnu hladnoću koja će trajati cijeli tjedan

kiša
Filip Brala/PIXSELL
27.05.2013.
u 09:03

Rekordna hladnoća iznenadila je i Split gdje je na Marjanu u nedjelju prosječna dnevna temperatura iznosila 11,4°C

Jačanjem anticiklone sa Sredozemlja prema našem području, vremenske prilike u drugom dijelu nedjelje bile su u Hrvatskoj u postupnom smirivanju no brzog zatopljenja neće biti do daljnjega.

Najniža temperatura zraka u Hrvatskoj izmjerena je u nedjelju ujutro na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, i iznosila je -3°C dok je na Zavižanu izmjereno -2°C, javlja Crometeo. Temperature zraka posvuda su bile znatno niže od uobičajenih za ovaj dio godine. Dok su se u Lici i Gorskom kotaru kretale oko nule, drugdje su varirale od 4°C do najviše 13°C, koliko je izmjereno u Dubrovniku.

Nigdje u Hrvatskoj temperatura tijekom nedjelje nije prešla 20°C, a najtoplije je s 18,6°C bilo na Palagruži. U najvećem dijelu zemlje najviše dnevne temperature zraka bile su od 9 do 18°C.

Rekordna hladnoća iznenadila je i Split gdje je na Marjanu u nedjelju ujutro oboren dnevni minimum za datum 26. svibnja, i to za više od 2°C! Temperatura se ujutro spustila na samo 8,6°C što je za čak 2,1°C niže od dosadašnjeg dnevnog minimuma iz 1991. Na kraju je i prosječna dnevna temperatura od 11,4°C postala uvjerljivo najniža za isti datum od kada su počela službena meteorološka mjerenja. Ona je iznosila čak 4,2°C niže od dosadašnjeg najhladnijeg 26. svibnja iz 1991.godine!

>>Zima se vratila: Na Biokovu nanosi snijega od pola metra!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije