LJUBAV SVE POBJEĐUJE

Spojio ih zajednički pokušaj samoubojstva

ljub
VL
Autor
Hrvoje Dečak
12.05.2010.
u 17:05

Andrej Ivanov odlučio se ubiti jer je mislio da neće preboljeti svoju zaručnicu koja je poginula, a Marija Petrova htjela je skočiti jer su je roditelji izbacili iz kuće kad su doznali da je trudna.

Pokušaji samoubojstva spojili su mladi ruski par i doveli ga pred oltar!

Kako prenosi portal Orange news, 26-godišnji Andrej Ivanov odlučio se ubiti jer je mislio da neće preboljeti svoju zaručnicu koja je poginula u prometnoj nesreći samo dan prije njihova vjenčanja.

U posljednjoj sekundi

Došao je do mosta na rijeci Belaji u gradu Ufi u središnjoj Rusiji, a tamo je zatekao Mariju Petrovu (21), koja se već penjala uz ogradu mosta.

Samo sekunde dijelile su mladu djevojku od pada u ledenu vodu s visine veće od trideset metara, kada joj je Andrej pritrčao i povukao je s ograde na sigurno.

Dvoje očajnika razmijenilo je tada svoje tužne priče. Marija mu je otkrila da su je roditelji izbacili iz kuće kad su doznali da je trudna.

- Nešto u mojem srcu je puklo i jednostavno nisam mogao dopustiti da ona to učini, bez obzira na to koliko je i moje srce bilo slomljeno. Viknuo sam "Stani" i potrčao do nje. Pala je u moje naručje jecajući. Grlili smo se i dugo pričali. Ta je noć spasila i moj i njezin život - kazao je Andrej.

Njih dvoje su razgovarali cijele noći i dogovorili se da pomognu jedno drugom kako bi izliječili svoju tugu. Čarobnica ljubav pobrinula se za ostalo, pa su se toliko zbližili da su se odlučili vjenčati.

- Ta večer spasila je i moj i njezin život - kaže Andrej.

Naravno, i svojim su obiteljima ispričali priču o nevjerojatnom bijegu od smrti.

- On je moj vitez i spasilac. Sva ta bol se isplatila jer me dovela do mog Andreja - rekla je Marija Petrova.

Zadarsko spašavanje

Bilo je još sličnih slučajeva. Načelnik prometne policije u Zadru Elvis Perinčić i njegov kolega Predrag Tomašek lani 6. kolovoza u Zadru su spasili život 19-godišnjoj turistkinji iz Francuske koja se sa zadarskog Gradskog mosta bacila u more. Djevojka je tu večer sa svojim mladićem i nekoliko prijatelja krenula na zadarsku rivu. Tijekom večeri navodno se porječkala s mladićem što ju je potaklo na očajnički čin.

- U trenutku smo samo skinuli oružje i bacili se u more za djevojkom koja je bila bez svijesti - ispričao je Elvis Perinčić, dodavši kako su nakon kraćeg vremena uspjeli mladu turisticu izvući na na jedan od brodova vezanih u lučici pored mosta.

Nitko osim policajaca

U pomoć im je priskočio i jedan liječnik, također turist, koji se slučajno našao na mostu. No tu priči nije kraj. Na zaprepaštenje hrabrih i nesebičnih policajaca, djevojka se, vidjevši da je spašena, još jednom iz brodice pokušala baciti u more.

- Srećom, nekako smo je uspjeli smiriti i zadržati do dolaska hitne pomoći - rekao je tada Perinčić.

Iako se na mostu u tom trenutku nalazilo mnoštvo ljudi, nitko osim policajaca nije priskočio u pomoć djevojci koja je bila u moru.

Nažalost, doznalo se da to nije bio prvi pokušaj mlade Francuskinje da si oduzme život.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
donat191056
23:50 22.05.2010.

Evo lijepog dokaza da je unatoč svemu čovjek biće ljubavi. Čovjek se može nositi sa svim životnim nedaćama ali ne može s osjećajem da neće više u životu moći voliti i biti voljen. Tad nastupa kraj. Ako se pokaže nova iskrica ljubavi, očaj malaksa i rađa se nova šansa. Doista smo rođeni s obvezom usrećivati jedni druge i jedino ljubav čuda čini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije