hajduk - anderlecht

Sramota u Splitu: Huligani tukli i okrali Belgijce, 70 privedenih

navijač
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/4
30.09.2010.
u 11:54

Policajc su intervenirali više puta, a dvojica navijača Anderlechta završila su u bolnici s lakšim ozljedama.

Hajduk i Anderlecht nisu stigli još ni odmjeriti snage kad su navijači dviju nogometnih momčadi u "okršajima" koji su započeli noć prije same utakmice u Splitu svoje su snage već dobrano bili odmjerili.

Prema prvim podacima iz policije do 11 sati na dan utakmice čak  jedanaest državljana Belgije napadnuto je na splitskim ulicama, a zbog nereda uhićene su ukupno 24 osobe. Do ponoći se pak računica podebljala. Policija je uhitila i privela u službene prostorije ukupno 71 osobu, od toga jednog Belgijanca.

Prvi incident  dogodio se u noći na četvrtak  oko 1.30 sati na Preradovićevu šetalištu. Više muških osoba prišlo je šestorici Belgijaca. Napali su ih, a jedan 36-godišnji Belgijac ostao je i bez novčanika sa 1500 kuna. Neslužbeno se doznaje da su napadači Belgijcu skinuli tenisice i bacili ga na pod. Ubrzo je stigla i policija pa su napadači pobjegli, no trojica su ipak dočekala jutro u II. policijskoj postaji. Jednome je oduzeta metalna palica na izvlačenje, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Drugi napad na belgijske navijače bio je u četvrtak oko 10 sati u Matoševoj ulici. Napadnuta su šestorica, od kojih je dvoje ozlijeđeno. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata. Prema prvim informacijama, napala su ih petorica muškaraca od kojih su trojica odmah uhvaćena, dok policija za dvojicom još traga.

Oštećeno i jedno policijsko vozilo

Pola sata poslije ponoći policajci  I. PP stigli su u Strossmayerov park nakon dojave o mogućem narušavanju javnog reda i mira. Akcija je rezultirala uhićenjem i privođenjem ukupno 13 osoba. Kod 37-godišnjaka je pronađen električni kabel, a u parku su pronađene dvije "bengalke" i jedan odvijač. Naknadno su u Matoševoj ulici zatečene još dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem. Prekršajna je obrada u tijeku. Prilikom intervencije oštećeno je i jedno policijsko vozilo.

U Zagrebačkoj ulici, pak, zaustavljena je Opel Astra u kojoj se nalazilo šest osoba. Pretragom automobila pronađeni su sjekira, nož, drvena motka i jedna "bengalka". Zatečeni muškarci bit će prekršajno obrađeni.

 

Komentara 60

MA
markouk
15:45 30.09.2010.

Novinari i pojedinci iz vlasti im daju puno prostora. Sad im dajte da vam sudjeluju u radu kluba i da vas isti ti klosari ucjenjuju. Policija ne lupa kako bi trebala.

MA
mamba64
21:58 30.09.2010.

Smatram da iskreni torcidaši nerade ovakve pizdarije po gradu,ali mi nije jasno da oni nemogu spriječiti ovu šaku jada, što ih je junac napravija a krava otelila. Ovu telad što prije u klaonicu za hranu lešinarima.

CA
CastrumFF
12:41 30.09.2010.

Oko 300 navijača Anderlechta je najavljeno , a več ste njih 10% pretukli! Došli ljudi više ko turisti, nego navijači i Vi njima odmah predstavite \"all inclusive\" ponudu grada Splita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije