Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA VEZE S VEHABIJAMA

Srpska policija otkrila tko je izveo napad samostrelom u Beogradu: Promijenio vjeru i preselio se u Novi Pazar

Foto: MUP Srbija
1/7
29.06.2024.
u 16:35

Muškarac je više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro. Ranjeni policajac operiran je i izvan je životne opasnosti

Napadač na srpskog policajca, koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu, je konvertit koji je uzeo ime Salahudin, objavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. Iz MUP-a Srbije kažu kako je utvrđeno da je osoba koja je izvršila teroristički napad Miloš Žujović (1999), koji sada ima vjersko ime Salahudin. On je konvertit iz Mladenovca, koji se preselio u Novi Pazar.

- U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stupnju - izjavio je ministar Dačić.Nadležni organi Srbije utvrđuju da li je napadač povezan s vehabijama. Napadač je u subotu oko 11 sati iz samostrela pogodio u vrat pripadnika žandarmerije koji je osiguravao izraelsko veleposlanstvo u Beogradu.

Muškarac je više puta prilazio policajcu pitajući ga gdje je muzej i slično, a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, iz vrećice izvadio samostrel i ranio policajca, koji je ispalio nekoliko hitaca i napadač je pola sata kasnije umro. Ranjeni policajac operiran je i izvan je životne opasnosti.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je došlo do "pokušaja terorističkog napada u blizini izraelskog veleposlanstva u Beogradu". "Veleposlanstvo je zatvoreno i niti jedan zaposlenik veleposlanstva nije ozlijeđen. Okolnosti slučaja se istražuju", stoji u priopćenju.

Godine 2009. srbijanski sud osudio je četvoricu muslimana, sljedbenika sunitske vehabijske sekte, na zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na nogometni stadion u Novom Pazaru, glavnom gradu južne srbijanske regije Sandžak, gdje su većina stanovništva umjereni muslimani.

Komentara 17

DA
dalmatimun1
17:37 29.06.2024.

Jednom turčin vazda turčin

FU
Fusnota
17:07 29.06.2024.

Miloš se vratio vjeri predaka.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
17:24 29.06.2024.

"...Srpska policija otkrio..."___Uz inflaciju odlikaša i visoko obrazovanih ljudi nije ni čudno da novinari ne poznaju osnove Hrvatskog jezika! "Srpska policija otkrio..." je stvar koja se uči u 4. razredu osnovne škole...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije