dali pozornost

Srpski mediji prenijeli Josipovićeve izjave u Vukovaru

vukovar, vodotoranj (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
03.05.2013.
u 20:39

Agencija Tanjug, čije izvješće prenose glavni mediji, prenosi Josipovićevu izjavu kako je "Vukovar spomenik junaštva i žrtve, ali mora biti i spomenik budućnosti, simbol i rezultat uspjeha"

Mediji u Srbiji danas su dali primjerenu pozornost Danu Vukovara, posebice izjavama hrvatskog predsjednika Ive Josipovića pa u naslovima ističu njegovu poruku i poziv Vukovarcima na zajedništvo i međusobno poštovanje.

Agencija Tanjug, čije izvješće prenose glavni mediji, prenosi Josipovićevu izjavu kako je "Vukovar spomenik junaštva i žrtve, ali mora biti i spomenik budućnosti, simbol i rezultat uspjeha" te da je "ponosan na pomirenje" koje je "zasluga i Hrvata i Srba" i posebice ističe ocjenu kako je "zajedništvo i zajednička želja za napretkom ključ uspjeha Vukovara, ali i Hrvatske, jer ako ne uspije Vukovar, neće ni Hrvatska".

Mediji ističu Josipovićevu poruku da Vukovarci "njeguju zajedništvo i međusobno poštovanje, tuđi jezik i pismo i ne daju djecu u odvojene škole i vrtiće", ali prenose i njegove izjave iz Sotina gdje je posjetio otkrivenu masovnu grobnicu i pohvalio Srbiju što je pomogla pri otkrivanju lokacije.

– Bilo bi dobro da u svrhu saznavanja sudbine nestalih netko ode u Srbiju i posjeti zatvorenike koji izdržavaju kaznu zbog zločina počinjenih u Vukovaru 1991. pa u razgovoru s njima pokuša naći odgovor na pitanja o nestalim osobama s vukovarskog područja – navodi Tanjug izjavu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabola. Mediji u Srbiji donose i vijest kako će odlukom hrvatske Vlade u Vukovaru biti osnovana Javna ustanova Memorijalnog centra Domovinskog rata u koju će država uložiti 16 milijuna eura.

>> Josipović: Važno je ulaganje u zajednički život i pomirbu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije