'MOŽETE RADITI BEZ PROBLEMA'

Srpsku tiktokericu pitali koliko zarađuje na sezoni u Hrvatskoj: 'Prijateljima sam preporučila jednu stvar'

Foto: Pixsell
23.07.2024.
u 09:33

Poslovi u hotelima nude sigurnost jer u njima poslodavci moraju isplatiti plaću te neće zakinuti svoje radnike. Ali kod privatnika niste uvijek sigurni - rekla je Bojević.

Sezonski rad u Hrvatskoj vječna je tema onih koji dolaze na posao, ali i onih koji su stalno zaposleni no rade i tijekom ljetnih mjeseci. Mnogo sezonskih radnika dolazi u Hrvatsku iz stranih zemalja, a rad u Hrvatskoj česta je tema i na društvenim mrežama. Tako je srpska tiktokerica Ljubica Bojević objavila video koji je u kratkom vremenu postao viralan.

Objasnila je Boljević da je prije dvije godine radila na Hvaru, a lani u Dubrovniku. Rekla je u svojevrsnom Q&A videu koliko zarađuje radeći na hrvatskoj obali, spomenula je i stranice putem kojih je najsigurnije doći do posla u našoj zemlji.

- Moj razgovor za posao bio je na engleskom jer je menadžer stranac i ne govori hrvatski jezik. Za posao je bio potreban strani jezik, pa su tako provjerili moje znanje engleskog. Nije nužno da znate engleski. Ako radite na recepciji ili kao konobar, trebali biste bar malo govoriti, bitno je da se možete sporazumjeti sa strancima. Ako ste kuhar ili sobarica i ne radite s ljudima, nije vam toliko potreban - rekla je.

@ljubicaboljevic Upozorenje - video traje oko 7 minuta 🥹 ali pokusala sam da odgovorim na sva pitanja vezano za sezonski rad. Svakako pitajte u komentarima ili pisite nesto sto mislite da je bitno, a ja sam izostavila 🫶🏼 #sezonskirad #radnamoru #hrvatskafyp #srbijatiktok #sezonskiradnici #sezonskiposao #letouhrvatskoj #raduinostranstvu #greenscreenvideo ♬ Vjerujem u nas - Adi Šoše

Srbi, kaže Ljubica, bez problema mogu raditi u Hrvatskoj, a ne moraju rješavati ni papirologiju oko radne dozvole. A kolika je plaća, pitali su je pratitelji na TikToku.

- Mislim da je jako nezahvalno da odgovorim na to i da vam kažem 'zaradit ćete 5000 eura', jer to je individualno i sve ovisi o vama. Ja nisam puno trošila jer sam imala plaćen smještaj i tri obroka dnevno, pa sam uspjela dosta uštedjeti, a i svojim pratiteljima sam preporučila da uvijek traže poslove u kojima im je to osigurano. Sve ovisi o tome koji posao i koliko sati radite - kazala je.

Posebno zanimljivo bilo je njeno mišljenje o radu kod privatnika:

- Poslovi u hotelima nude sigurnost jer u njima poslodavci moraju isplatiti plaću te neće zakinuti svoje radnike. Ali kod privatnika niste uvijek sigurni - rekla je Bojević.

Ključne riječi

Komentara 4

PO
Poletarac101
10:47 23.07.2024.

Baš ljepo kad srpska titok...objašnjava Hrvatima život u Hrvatskoj👌

BE
bendzola
17:11 23.07.2024.

I koliko tiktokerica zarađuje?

VI
virinvanizaćoška
11:20 23.07.2024.

Bojovićka pala s marsa? Hoteli su svi privatni, o čemu ona priča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije