DRASTIČNA PROMJENA VREMENA

Srušena stabla i silosi, oštećeni krovovi i automobili: Olujno nevrijeme protutnjalo Varaždinom, padala i tuča

Snimka Varaždina
Screenshot/foi.unizg.hr
18.08.2024.
u 22:58

Dojave Županijskom centru Varaždin zaprimljene su iz naselja Salinovec, Varaždin Breg, Gornji i Donji Kućan, Poljana Biškupečka, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Donji Kneginec

Županijski centar Varaždin zaprimio je danas od 18:34 više dojava građana o posljedicama olujnog nevremena praćenog vjetrom na području Varaždinske županije. Dojave su se odnosile na pad stabala na prometnice, oštećenja krovišta, oštećenje električne mreže te oštećenje vozila usred nevremena, priopćilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Dojave su zaprimljene iz naselja Salinovec, Varaždin Breg, Gornji i Donji Kućan, Poljana Biškupečka, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Donji Kneginec. Obaviještene su nadležne službe radi otklanjanja posljedica nevremena.

Olujni vjetar na nekim je mjestima potrgao znakove, srušio stabla, čak je prevrnut, kako piše Varazdinski.net, jedan silos. Padala je i tuča u nekim dijelovima županije. Inače, temperatura u Varaždinu pala je na 20 stupnjeva, koliko je službeno izmjereno na mjernim postajama DHMZ-a, što je donijelo barem kratkotrajno osvježenje.

Podsjetimo, nakon tjedana ekstremnih vrućina koje su zahvatile Hrvatsku, stiže značajna promjena vremena. Meteorolozi upozoravaju na nadolazeće grmljavinsko nevrijeme koje bi moglo donijeti osvježenje, ali i potencijalne probleme. Prognoze sugeriraju mogućnost olujnog vjetra, obilne kiše i grmljavine diljem zemlje. Radarske snimke pokazuju kako se kreće oluja.

VEZANI ČLANCI:

Ranije danas Zagorje je pogođeno jakom tučom. Lokalni portal Zagorje.com javlja da je tuča padala na području Tuhlja, Podgore, Krapine, Mokrica, Krušljevog Sela, Lepoglave... U 15 sati izdano je i naređenje za paljenjenje generatora. Iako su obično upaljeni tri ili četiri sata, ovaj je put naredba bila da budu upaljeni od 15 do 20 sati, rekao je popodne za Zagorje.com Josip Salatko, predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske.

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Snimka Varaždina
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije