IZLAZNI TOKOVI NA NULI

Stala isporuka plina iz Njemačke u Poljsku, ruske pošiljke preko Ukrajine ostale stabilne

FILE PHOTO: Pipes at the landfall facilities of the 'Nord Stream 1' gas pipeline in Lubmin
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS
1/3
05.12.2022.
u 11:54

Ruski proizvođač plina Gazprom priopćio je u ponedjeljak da će u Europu preko Ukrajine isporučiti 42,4 milijuna kubika prirodnog plina

Isporuke plina iz Njemačke u Poljsku cjevovodom Yamal-Europa stale su u ponedjeljak ujutro, dok su ruske pošiljke preko Ukrajine u Europu bile stabilne. Od šest do sedam sati ujutro izlazni tokovi na mjernoj točki Mallnow na njemačko-poljskoj granici bili su na nuli. Sat vremena ranije u Poljsku je iz Njemačke stizalo 1.305.783 kilovatsati plina, pokazali su podaci operatora plinovoda Gascade.

U Slovačku su pak preko preko granične točke Velke Kapusany iz smjera Ukrajine jutros stizala 41,3 milijuna kubičnih metara (mcm) plina, kao i dan ranije, pokazuju podaci ukrajinskog sustava prijenosa.

Ruski proizvođač plina Gazprom priopćio je u ponedjeljak da će u Europu preko Ukrajine isporučiti 42,4 milijuna kubika prirodnog plina.

Sredinom studenoga Poljska je najavila da će preuzeti imovinu ruskog plinskog diva Gazproma, uključujući i 48 posto udjela u Europolgazu, vlasniku poljskog dijela plinovoda Yamal.

Prinudna uprava vodit će računa o sigurnosti ključne infrastrukture za tranzit plina, rekao je tada poljski ministar razvoja Waldemar Buda.

Poljska je u rujnu uvela sankcije Gazpromu, najavivši zamrzavanje njegove imovine zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Rusija je pak obustavila izvoz plina u Poljsku budući da ga je Varšava odbila plaćati u rubljima.

>> VIDEO Amerikanci pokazali novo moćno nuklearno oružje, pogledajte kako izgleda

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
14:46 05.12.2022.

kako to poljaci misle, preuzeti tuđu imovinu? nije li to krađa? i z konfiskaciju trebaš vlasniku nešto platiti. poljaci mislili postati glavnim plinskim gubom europe, kao, iz norveške plinovod dovukli, budu prodavali plin.. samo, oni ga trebaju puno, a iz norveške će ga dobivati jedva 10 mlrd kubika godišnje. iz rusije ništa. iz njemačke ništa, jer ni njemačka nema plina. pa sad, imat će prazne cijevi. super. kratkovidnost će europu koštati budućnosti. al koga briga, svako malo su neki izbori... narod je zabavljen utrkama od benzinske do benzinske, od dućana do dućana, ima akcije ili nema.

Avatar JustForYou
JustForYou
12:55 05.12.2022.

European countries in the period from January to October increased imports of Russian liquefied natural gas by 42% compared to the same period in 2021. According to the Financial Times newspaper, the volume of LNG supplied from Russia in the first 10 months of 2022 amounted to a record 17.8 billion cubic meters.

PP
Pisem_pisi
12:13 05.12.2022.

Velika zima stize Francuska, je uvela redukciju tj iskljucenje struje dva sata jutrom i dva sata vrceri..Narod stavlja daske na prozore da hlodnoca ne ulaze i deke pod vrata....unite rezervosre naftom bit ce uskoro do dvista eura ako rusi blokiraju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije