DRAMA U AVIONU

Stalo mu srce nad Beogradom: Oživljavan 60 puta unutar 24 sata

Srčani udar
Foto: Facebook
1/3
14.04.2017.
u 12:21

Srce mu je stalo, izgubio je svijest, a njegov 14-godišnji posinak izvrsno se snašao pa je odmah započeo s masažom srca

Nijemac Sebastian Kniep sa suprugom Sevi i djecom prošlog su se petka vraćali s odmora iz Turske, kad je Sebastianu iznenada pozlilo.

Srce mu je stalo, izgubio je svijest, a njegov 14-godišnji posinak izvrsno se snašao pa je odmah započeo s masažom srca.

U međuvremenu je stjuardesa donijela defibrilator pomoću kojeg su Sebastiana oživljavali 3 puta, prenosi Blic.

Avion je bio prisiljen skrenuti s kursa, pa su sletjeli u Beograd gdje je Sebastiana Hitna pomoć brzo odvela u bolnicu. Kardiologinja Milena Srdić, cijelu je noć provela pored Sebastianovog kreveta, s izrazitom zabrinutošću jer lijekovi na pacijenta nisu djelovali.

- Sebastian je u bolnicu stigao oko 13 sati, nakon čega smo pokušavali dijagnosticirati problem. Tek smo oko 17.30 ustanovili da se radi o ozbiljnom poremećaju srčanog ritma. EKG-e koji je napravljen odmah čim je pacijent stigao u bolnicu je bio sasvim u redu, stoga je nevjerojatno da se poremećaj ponovo pojavio nakon nekoliko sati - ispričala je Milena Srdić.

Sebastian je nakon toga prebačen na koronarni odjel gdje je njegova bitka za život tek počela. Liječnica Gordana Matić oživljavala ga je deset puta, sve dok na dežurstvo nije došla kardiologinja Srdić.

- Imao je 'električnu oluju', to je stanje kada srce stane tri puta unutar 24 sata, a kod njega se to događalo svakih nekoliko minuta. Bila sam zabrinuta, osjećala sam se bespomoćno, jer se lijekovi nisu djelovali - kazala je Srdić koja je u sljedećih tri sata oživjela Sebastiana čak 51 put!

Budući da ga nismo mogli voditi u operacijsku salu, peacemaker smo mu morali ugraditi na koronarnom odjelu, nakon čega se njegov srčani ritam ustabilio.

Kad se Sebastian probudio ispričali su mu što se dogodili, a prije toga su mu izvadili peacemaker nakon čega mu je srce nastavilo normalno raditi.

Foto: Facebook/ Naš potok

Sebastianova supruga napisala je pismo zahvale bolnici, a Mileni Srdić kupila je 51 crvenu ružu jer je toliko puta oživljavala Sebastian. U rujnu ove godine Sebastian i Sevi planiraju crkveno vjenčanje i krštenje svog tromjesečnog sina na koje su pozvali doktoricu Srdić.

>> Mislila da je doživjela srčani udar tijekom seksa, no onda je shvatila da se dogodilo nešto zastrašujuće

>> Ubojica je koristio droge koje razaraju mozak. Takve supstan

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:30 14.04.2017.

Bravo za lijecnicu!!

IB
ibiza
14:44 14.04.2017.

bravo doktorice,evo ovo moze biti svakom puka da uvijek ima dobrih ljudi bilo gdije i bilo u kojemu narodu a ne sve generalizirati ,,, bravo....

KA
Kameni
15:14 14.04.2017.

6. travnja 1941na obljetnicu razaranja Beograda od strane njemacke vojske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije