slučaj u hong kongu

Starbucks koristio vodu iz slavine u zahodu za pripremanje kave

Starbucks (1)
REUTERS/Pixsell
31.05.2013.
u 19:38

Na internetu su osvanule fotografije koje prikazuju muškarca kako toči vodu iz slavine u muškom zahodu samo 'mrvicu' dalje od pisoara te je u spremniku na kolicima nosi u jedan kafić Starbucksa

Na internetu se nedavno pojavila serija fotografija, zbog koje su se mnoge mušterije zapitale kakvu to vodu koristi Starbucks za pripremanje kave. Fotografije prikazuju muškarca kako toči vodu iz slavine u muškom zahodu samo \'mrvicu\' dalje od pisoara te je u spremniku na kolicima nosi u kafić Starbucksa u Bank of China Toweru u Hong Kongu, prenosi Huffington Post.

Fotografije i priču o ovoj upitnoj praksi prvi je objavio hongkonški tabloid Apple Daily, koji je naveo da osoblje Starbucksa uzima vodu iz javnog zahoda u garaži zgrade \'Bank of China Tower\' nekoliko puta na dan te ju upotrebljava za pripremanje kave. Vjeruje se da to rade od kada se Starbucks na toj lokaciji prvi put otvorio 2011.

Glasnogovornica Starbucksa Wendy Pang, kako navodi AFP, potvrdila je da Starbucks u Bank of China Toweru u Hong Kongu uzima vodu za pripremanje kave iz slavine u WC-u te da je provodi kroz sustav za filtraciju kako bi zadovoljili standarde lokalne vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije. Objasnila je kako taj Starbucks kafić nije izravno priključen na vodovod pa su vodu trebali nabaviti iz najbližeg izvora u zgradi. No dodala je da sada koriste destiliranu vodu.

Inače, filiranje vode ne garantira da će se iz nje maknuti sve potencijalne opasnosti za ljudski organizam. Naime, kako navodi Ben Cowling profesor na sveučilištu u Hong Kongu sustav za filtraciju može maknuti bakterije iz vode, ali virusi koji su maniji od bakterija i dalje mogu ostati u vodi. 

>> Starbucks otvara svoju prvu kafeteriju u Vijetnamu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije