Zbog paljenja korova

Muškarac (87) preminuo u bolnici od posljedica požara kojeg je sam izazvao

spaljivanje korova
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.03.2016.
u 11:00

Upravo ovaj i idući vikend, kazao je Goran Franković, glavni vatrogasni zapovjednik u Karlovačkoj županiji, 'udarni' su po pitanju spaljivanja korova diljem županije

Unatoč trudu liječnika karlovačke Opće bolnice koji su se tijekom jučerašnjeg dana borili za život 87-godišnjeg čovjeka koji je zadobio po život teške opekline u požaru dok je spaljivao korov, on je sinoć preminuo od posljedica. U okolici Slunja spaljivao je korov i nisko raslinje na njivi, što nije prijavio vatrogascima niti je osigurao požarište, a bio je i sam. Vatra mu se otela kontroli, navode u policiji, zahvatila mu odjeću, a on je pri tom dobio opekline po cijelom tijelu.

Hitno je prevežen u karlovačku Opću bolnicu gdje ga liječnici pokušavaju spasiti. Policija će o ovom događaju poslati izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a vatrogasci upozoravaju da se tako tragične posljedice spaljivanja korova mogu izbjeću samo da se spaljivanje prijavilo nadležnom DVD-u kako bi vatrogasci, posebno kada su u pitanju stariji ljudi koji žive sami, mogli pomoći u spaljivanju korova.

Upravo ovaj i idući vikend, kazao je Goran Franković, glavni vatrogasni zapovjednik u Karlovačkoj županiji, 'udarni' su po pitanju spaljivanja korova diljem županije, a najviše se tragedija zbog neprijavljiva nja splajivanja, događa upravo u južnom dijelu županije, gdje spada u Slunj i njegova okolica.
Neprijavljivanje spaljivanja, posebno kada je u pitanju veća šteta, kažnjivo je. Novčana kazna za osobe iznosi od tisuću do dvije tisuće kuna, a za pravne osobe i do 10.000 kuna.

>>  U Sisku obilježili Dan broja 112: Imali smo oko 1.000 zlonamjernih poziva

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
11:08 20.03.2016.

u prenesenom značenju, to isto će se dogoditi i minkenskoj bojni kad tad.

Avatar soliloquy
soliloquy
15:00 20.03.2016.

Spaljivao korov i usput spalio sebe. Bit će se radi o glasaču HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije