NOVE PRIJETNJE MOSKVE

Stigla prva ruska reakcija na ukrajinski 'Plan za pobjedu', spomenuli sukob s NATO-om: 'Doći će do katastrofe'

Ukrainian President Zelensky Presents Victory Plan At Parliament - Kyiv
Foto: ABACA/ABACA
1/3
16.10.2024.
u 16:59

Zaharova je kazala da će plan koji je Zelenski predstavio svom parlamentu dovesti do katastrofe za ukrajinski narod

"Plan za pobjedu" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija gura NATO u izravan sukob s Rusijom, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u srijedu. Zaharova je kazala da će plan koji je Zelenski predstavio svom parlamentu dovesti do katastrofe za ukrajinski narod.

Zelenskij je u svom govoru pozvao saveznike da poduzmu hitne korake kako bi ojačali Kijev i pomogli iduće godine okončati sukob s Rusijom. Kremlj je ranije objavio da je prerano za podbrobniji komentar plana, no dodao da se Kijev treba "otrijezniti" i uvidjeti uzaludnost politika za kojima ide.

Zelenskij je ukrajinskom parlamentu predstavio svoj dugo iščekivani "plan pobjede" i pozvao svoju ratom iscrpljenu zemlju da ostane ujedinjena u nesigurnom trenutku uoči predsjedničkih izbora 5. studenoga u Sjedinjenim Državama, ključnom savezniku Ukrajine. 

Dok ruske snage napreduju na istoku i Ukrajini prijeti sumorna zima i nestašica struje, Zelenski je rekao zastupnicima da njegov plan sadrži pet glavnih točaka koje se oslanjaju na saveznike Kijeva, što uključuje bezuvjetnu pozivnicu za članstvo u NATO-u i konkretnu podršku u naoružanju. Istaknuo je da nema ustupaka po pitanju ukrajinskog teritorija.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Rusiju 25 godina vodi ovaj čovjek: Zovu ga diktatorom i ratnim zločincem, a privatni život krije kao zmija noge

Ukrainian President Zelensky Presents Victory Plan At Parliament - Kyiv
1/29

Komentara 9

Avatar Jopa
Jopa
17:37 16.10.2024.

Super su mi ovi Srbi koji podržavajući Rusiju sanjaju o srpskom Kninu i srpskom Vukovaru...

Avatar @proma-trač
@proma-trač
17:31 16.10.2024.

Ovaj ne prestaje fantazirati. Nevjerojatno, na stotine vojnika mu gine svaki dan, dnevno gubi desetine kilometara teritorija, zemlja u totalnom kaosu ... a on još uvijek priča o nekakvoj pobjedi.

UT
U_tooj
17:21 16.10.2024.

Od tog plana pobjede nista nema.....To je iluzija Rusiju, pobjediti mogu poslat koliko hoćeš oruzja vidimo sami sve unisteno.A Rusi dalje napreduju . Nažalost Ukrainci, trebaju traziti prekid vatre spasit sto se moze jer Rusi ,sto su zauzeli nato mozemo zaboraviti da će vratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije