velik broj kandidata

Stiglo 57 prijava za Programsko vijeće HRT-a

cicak (1)
Duško Marušić/pixsell
17.01.2011.
u 15:07

U Vijeće HRT-a žele: Jukić, Lilić, Čičak, Borković, Tomić, Jović, Goldstein, Lalić, Brailo...

Za mjesta 11 novih članova Programskog vijeća HRT-a stiglo je 57 prijava, od čega je 40 pravovaljanih kandidatura koje su poslali: Vlado Jukić (psihijatar), Miroslav Lilić (nekadašnji čelnik HTV-a, Nove TV i Croatia Recordsa), Ivan Zvonimir Čičak (predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora), predsjednik uprave Karlovačke banke i predsjednik HRS-a Sandi Šola, Josip Jović (novinar), Tonči Bonaći (novinar), Branko Borković (jedan od zapovjednika obrane Vukovara), Zorislav Antun Petrović (donedavni predsjednik Transparency Internationala), Ivo Goldstein (povjesničar), Dražen Lalić (sociolog), Ante Tomić (novinar i književnik), Luko Brailo (potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva), Neven Frangeš (glazbenik), Vera Robić-Škarica (tajnica Filmskog saveza, čija je prijašnja kandidatura za Vijeće izazvala burnu polemiku između vladajućih i oporbe), Darko Gašparović (književnik), Srđan Dvornik (aktivist civilnih udruga), Nada Zgrabljić-Rotar, Milan Kujundžić, Darko Grivičić, Zdravko Vladanović, Dražen Dretar, Josip Čerina, Drago Asić, Amir Muzur, Petar Lovrić, Joško Bukarica, Boris Gabela, Adriana Kremenjaš-Daničić, Đuro Miljanić, Irena Petrijevčanin-Vuksanović, Ivanka Lujetić-Boban, Sanja Ivić, Zlatko Stublić, Branka Pavlić, Željko Mraz, Luka Šeput, Branko Karabatić, Borben Vladanović, Josip Žufika i glumac Tomislav Štriga.

Preostalih 13 prijava ne ispunjava natječajne uvjete ili su saborskom Odboru za medije stigle nakon roka (Viktorija Car, Dragan Crnogorac, Maja Zrnčić...), a četiri prijave odnose se na dosadašnje vijećnike koji su u Vijeću već odradili dva mandata (Zvonko Milas, Hašim Bahtijari, Želimir Mesarić i Nada Gaćešić-Livaković), što izaziva prijepore jer neki smatraju da oni zakonski više nemaju mogućnost treći put biti imenovani članovima Vijeća HRT-a.

Sjednica saborskog Odbora na kojoj će se raspravljati o kandidaturama za Vijeće održat će se idući utorak. Na njoj bi se moglo i doznati koja bi četiri kandidata (od njih 19) mogla biti imenovana u Nadzorni odbor HRT-a.

Komentara 3

CL
cloud06
17:35 17.01.2011.

Nadam se da će Vera Robić Škarica konačno uspjeti! To bi bio pun pogodak za HRT.

PP
Pink Panter
18:44 17.01.2011.

Sve, samo Čičkolinu ne.

MO
Moskvich
19:04 17.01.2011.

Mislim da je i vjeće HRT-a obično sranje koje postoji samo radi njih sami da bi dobivali naknadu treba ukinuti HRT i privatizirati ih pa nek se financiraju kao i drugi jer ionako građani nemogu na ništa utjecati da je tako vidi se iz programa koji je samo reprize i reprize a sav novac trpaju sebi u džepove prava bagra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije