Stipe Petrina:

Nećemo podržati ni SDP ni HDZ, svi su oni isti

Stipe Petrina
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
31.10.2015.
u 12:30

Samouvjeren - Javno ću se spaliti ako za četiri godine ne budemo najbolji u Europi!

Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, prvi je na listi Mosta u 9. izbornoj jedinici. Ne bi bilo ništa čudno da se nije nedavno javno obrušio na Božu Petrova.

Je li Most prijevara, a Petrov zec HDZ-a kao što ste izjavili prije dva mjeseca?

Obojica smo mediteranski tipovi pa padnu ponekad riječi koje baš i nisu prikladne. Drago mi je da se mladi angažiraju i konačno postoji šansa da nezavisni nešto naprave. Ja imam najjaču nezavisnu listu, normalno je da smo skupa.

Primošten je moj san

Je li točno da ste izgubili podršku HKDU-a jer ste izjavili da je Tito bolji od Tuđmana?

To nema veze ni s čim. Izjava je izvučena iz konteksta, a dio je montiran. Tita i Tuđmana ostavimo povijesti.

Ako uđete u Sabor, hoćete li ostati načelnik Primoštena?

Naravno. Moj san je Primošten.

Čime se najviše ponosite kao načelnik?

Dobili smo sve moguće nagrade, a najveća pohvala mi je što mi je državni revizor rekao da sam škrt čovjek. Kada sam postao načelnik, prije 15 godina, smanjio sam broj zaposlenih s dvanaest na osam. Do 2013. bio sam volonter, radio sam besplatno za javno dobro. Sada radim po ugovoru o djelu i primam 6000 kuna, i to jer se USKOK sprdao s mojim volonterstvom. Mi na računu imamo pola svog godišnjeg proračuna, a mediji pišu da sam ja kontroverzni načelnik. Zašto?

Možda zato što ste u sukobu s HTV-om, HEP-om, županijom?

Da, sa svima! Državnim odvjetništvom, sucima...

Kako završavaju ti vaši mali ratovi?

Jako sam ponosan na to što su od 2006. svi sudski sporovi riješeni u općinsku korist, a u prvim stupnjevima smo sve izgubili. HRT, DORH i suci skloni korupciji, koji su ovrhama naplaćivali pretplatu građanima Primoštena, iako općina nije pokrivena TV signalom, odustali su. Oni su svjesni da HRT i odvjetnički ured Hanžeković novce moraju vratiti svim Primoštencima kojima su nezakonito uzeli, ali se ne ponašaju po zakonu. To je razlog svih mojih sukoba.

Nedavno vam je USKOK bio u Općini, jesu li što pronašli?

Što da vam kažem, imate 621 prijavu protiv jednog čovjeka, a nikad ništa nisu našli. USKOK je poslao to jutro njih šestero. Rekli su mi da žele sa mnom razgovarati, a ja sam im rekao da ja ne želim jer mi se gade. Ovaj koji je bio glavni pokazao mi je pištolj. Pitao sam ga je li PHP ili Glock, on kaže Glock. Kažem ja super, izvolite. Pozvao sam zaposlenike i rekao im: “Ovo je USKOK, što pitaju, sve im dajte!” Nisu nam dali da stavimo natpis na zgradu: “Danas ne radimo, USKOK u Općini”. Bili su do 14 sati i odnijeli su oko 1500 originalnih dokumenata. Nakon mjesec i pol dana sve su pretražili, na kraju su mene ispitali. I ništa. Sve to bez razloga. Dno dna!

Nemojte glasati protiv

Svojedobno ste ministru Primorcu poslali pismo puno psovki jer nisu popravili krov škole. Ima li takva komunikacija uspjeha?

Odlično pitanje, zato što je ona koja je prouzročila da napišem to pismo danas županijska sutkinja. Eto kako se regrutira kadar. A krov škole smo dobili, iako ta metoda ne pali svaki put.

Deveta izborna jedinica je bastion HDZ-a, konkurencija vam je Karamarko.

Jaka konkurencija! Kada HDZ u programu napiše “pravna stabilnost”, to je razlog za nemire biblijskih razmjera u Hrvatskoj. Karamarko, Rimac, Kalmeta, Pauk... Tko će za njih glasati nije političko, to je psihijatrijsko pitanje.

Što ako obećaju reforme i Most nakon izbora podrži HDZ-ovu vladu?

Neće! Vidjet ćete.

A SDP-ovu?

Ma kakvi! Svi su oni isti. Ja sam davno napisao “isto s..., drugo pakovanje”.

Što onda očekujete?

Zašto ne bismo mi bili na vlasti? Ljudi, nemojte uvijek glasati protiv, sada imate za koga. Ja ću se javno spaliti ako za četiri godine ne budemo najbolji u Europi!  

>>Nezavisna lista Stipe Petrine pristupa platformi MOST

>>Tko podržava Petrova neka glasa direktno za HDZ!

Komentara 42

DU
Deleted user
12:45 31.10.2015.

Dok ti nisi došao u MOST imali su moj glas,ti sim ga izgubio! Tito je ubojica nevinih ljudi isto kao što je bio Pavelić ili Hitler,to je činjenica;

77
777CRO
12:52 31.10.2015.

Kako se moze izjednačavati KAramarko hrvatski čovjek koji je aktivno učestvovao u stvaranju hrvatske drzave i to radi i danas i Milivanovic partizansko komunističko djete koji mrzi sve sto je Hrvatu sveto !!!

77
777CRO
12:49 31.10.2015.

Ko niže izjednačavati HDZ hrvatsku stranku koja je stvorila samostalnu hrvatsku i SDP cetnickokomunistucku organizaciju koja sistematski i planski uništava sve sto je Hrvatu sveto ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije