PROMO

Stipendije za studij Informacijske tehnologije na američkom koledžu

RITACMT
Mara Bratoš
PR
Autor
PR članak
23.01.2013.
u 10:17

Po završetku studija studenti ostvaruju pravo na dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology i hrvatsku diplomu Američke visoke škole za menadžment...

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) raspisala je Natječaj za dodjelu stipendija za upise u 2013./2014. akademsku godinu za stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik, Zagreb). Prijave na Natječaj zaprimaju se do 15. veljače. Obrazac za prijavu nalazi se na sljedećem linku http://www.acmt.hr/applicationform/.

Preddiplomski studij Informacijske tehnologije

Četverogodišnji stručni studij INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE koji se izvodi na Američkoj visokoj školi za menadžment i tehnologiju, u Dubrovniku i u Zagrebu, studente osposobljava za perspektivna zanimanja iz područja kao što su: sistem administrator, web dizajner, dizajner baza podataka, programer širokog raspona primjene...

Struktura studija

Nastavni program studija multidisciplinaran je, obuhvaća informatičke i poslovne discipline. Tijekom studija stječu se znanja i razvijaju vještine iz dva ključna područja računarstva, razvoj programskih rješenja i administracija računalnih sustava koji su podrška poslovnim procesima tvrtke. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a više od 50% predavača američki su profesori s iskustvom života i rada u SAD-u.

Studij studente između ostalog osposobljava za:

  • implementaciju različitih programskih rješenja

  • dizajniranje i razvoj web aplikacija

  • dizajniranje i razvoj baza podataka

  • programiranje na nižoj i objektno orijentiranoj razini

  • web dizajn (uključujući pripremu multimedijalnih interaktivnih sadržaja)

  • implementaciju sustava elektroničkog poslovanja

  • projektiranje poslovnih informatičkih sustava

  • upravljanje računalnim mrežama i korporativnim sustavima

  • dizajniranje i razvoj programa orijentiranih na krajnjeg korisnika.

 

Dvije diplome, američka i hrvatska

Po završetku studija studenti ostvaruju pravo na dvije diplome, međunarodno priznatu američku diplomu američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology i hrvatsku diplomu Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju.

Lider u obrazovanju IT stručnjaka

Nastavni program i standardi studija u potpunosti su usklađeni s Information Technology programom Rochester Institute of Technology. RIT je prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju. I danas je ostao lider u obrazovanju IT stručnjaka. Kvalitetu studija potvrđuje činjenica da se njegovi diplomanti u velikom broju zapošljavaju u tvrtkama kao što su Apple i Microsoft.

Perspektivan studij

Potražnja za IT stručnjacima i menadžerima u stalnom je porastu, u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. Trenutačna potreba za IT stručnjacima premašuje broj dostupnih profesionalaca, što znači da IT diplomante očekuju odlične poslovne prilike, u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na email admissions@acmt.hr – tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite link STIPENDIJA

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?