Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko se boji zime još

Stiže najhladniji vikend u godini. Temperature i do -14 stupnjeva

zima
Foto: Kristina Štedul fabac/Pixsell
1/4
25.01.2013.
u 08:18

Nakon novih snježnih padalina u unutrašnjosti zemlje, za vikend se očekuju sunčana razdoblja u unutrašnjosti, ali i vrlo niske temperature – i do minus 14°C.

Vikend pred nama bit će jedan od najhladnijih zimskih vikenda ove godine. Nakon novih snježnih padalina u unutrašnjosti zemlje, za vikend se očekuju sunčana razdoblja u unutrašnjosti, ali i vrlo niske temperature – i do minus 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti može se popeti do maksimalnih -3°C. Jadran će isto biti sunčan, s jutarnjim temperaturama -2 do 3°C, a najviša dnevna može doseći  i 8°C.

U noći sa subote na nedjelju u Zagrebu se očekuje temperatura od minus 7 stupnjeva, a u noći sa subote na nedjelju moguć je snijeg. Nedjelja će proteći uz pretežno sunčano vrijeme, ali ne dajte se zavarati. I dalje će biti vrlo hladno uz temperature od minus 6 do minus 1°C, kolika će biti maksimalna dnevna.

Jutarnje temperature zraka u unutrašnjosti kretat će se između -14 i -2°C, na Jadranu od 0 do 7°C, dok će maksimalne dnevne biti od -7 do 0°C stupnjeva u kopnenoj Hrvatskoj, te između 3 i 10°C stupnjeva na obali i otocima.

Olujni vjetar i danas stvara poteškoće u prometu. HAK javlja da su za sav promet zatvorene  autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene i  Paški most. 

Ako krećete na put, morate imati zimsku opremu  zbog zimskih uvjeta na cestama A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1 te na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, Lici, mjestimice središnjoj Hrvatskoj te u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

>>U Gorskom kotaru, Lici i dijelovima unutrašnjosti vozi se otežano

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:20 25.01.2013.

siječanj mjesec, kalendarski razdoblje zime, hladnoća, snjeg, led, hladni vjetrovi uobičajeno stanje.

MC
mcmarko
15:56 25.01.2013.

Linda, kako znaš da će ovo biti najhladniji vikend u godini? Bolje da si napisala stiže još jedan hladan vikend, ali opet, tko bi rekao da će u zimi biti hladno. ja ne. meni je nezamislivo da u zimi temperatura padne ispod minus deset. ta temperatura mi je nekako logičnija u srpnju i kolovozu. nikako u siječnju ili veljači. katastrofa na što se danas svodi novinarstvo. senzacionalizam da je zimi hladno, a ljeti vruće, u jesen pada kiša. katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije