Fešta u Tinjanu

Stiže nam jubilarni 15. Internacionalni sajam pršuta, ISAP

02.10.2023.
u 14:14

Ljepotu jeseni i ove će godine tradicionalno će obilježiti Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, čije nas jubilarno 15. izdanje očekuje od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada

Ljepotu jeseni i ove će godine tradicionalno će obilježiti Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu, čije nas jubilarno 15. izdanje očekuje od petka 13. listopada do nedjelje 15. listopada.

Po već uhodanoj tradiciji, kroz ta tri dana u Tinjanu očekujemo četrdesetak proizvođača pršuta iz Hrvatske i drugih zemalja, kako onih susjednih, tako i onih koje pripadaju južnoevropskom i srednjoevropskom klimatskom i kulturnom krugu. Tkogod proizvodi pršute dobrodošao je u Tinjan, gdjegod u Europi ili svijetu bio!

Uoči ISAP-a pršuti će se, također prema petnaestgodišnjoj tradiciji, ocjenjivati, pa ćemo uz otvorenje sajma u petak 13. listopada u 13 sati šampionima u nekoliko kategorija dodijeliti nagrade. Podsjetimo, uz istarski pršut koji je nositelj europske Zaštićene oznake izvornosti (ZOI), na ISAP-u se predstavljaju još tri tipa hrvatskih pršuta koji imaju europsku Zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla (ZOZP), a to su krčki, dalmatinski i drniški pršut. Uz njih ćemo na ISAP-u kušati i pršute iz Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije, Mađarske te Crne Gore.

Jubilarni 15. ISAP obiluje i najjačim popratnim programima dosad, kako onim sportsko-rekreativnim, tako i onim zabavnim. Kroz tri dana ISAP-a tako će u petak zapjevati Severina i Replay band, u subotu Luka Basi i Night Express, a u nedjelju za kraj Gustafi.

Neće izostati ni zabavnog programa u glavnom šatoru s pršutima, gdje će svirati u petak

Malvazija band, u subotu Alfa time band i Lucky band, u nedjelju Laguna band i Duo Magnolija, a sva tri dana u party zoni DJ Kriza.

Prvog dana ISAP-a, u petak navečer u 23 sata jubilej će se obilježiti prigodnim vatrometom. U subotu će na svoje doći sportaši i rekreativci, jer se toga dana održava turnir u pljočkanju po starinski, natjecanje u gađanju glinenih golubova, cornhole turnir i avanturistička timska potraga za pršutom, dok je nedjelja termin za veliku rekreativnu biciklijadu.

Kroz sva tri sajamska dana u Kući istarskog pršuta bit će postavljena izložba Zavičajne zbirke Depiera; u subotu i nedjelju će se u Domu mladih održati vođene degustacije pršuta i vina, a u nedjelju poslijepodne očekuje nas još i nastup Folklornog društva Kumpanija Kosirići te tinjanskih mažoretkinja.

Sve detalje o 15. Internacionalnom sajamu pršuta (ISAP) pronađite na www.tinjan.hr i na društvenim mrežama Internacionalnog sajma pršuta (ISAP).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije