KIŠA I NEVRIJEME

Stiže promjena vremena: 'Bit će izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom'

Hladno vrijeme s kišom zahvatilo je Zagreb
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
23.09.2024.
u 07:52

Kako navodi DHMZ, u utorak su na Jadranu mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano, a na istoku i jugu i pretežno. Na sjevernom Jadranu, osobito navečer i u noći, mjestimice se očekuje kiša. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje će biti kratkotrajna magla. Vjetar će biti većinom slab, mjestimice umjeren južni, na Jadranu jugo u jačanju. Najviša dnevna temperatura bit će zraka između 21 i 26 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Obilnija kiša očekuje se u utorak, kada je lokalno moguće i nevrijeme. Kako navodi DHMZ, u utorak su na Jadranu mogući izraženiji pljuskovi i obilnija oborina. Najniža jutarnja temperatura bit će između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

"Utorak u unutrašnjosti oblačniji, povremeno uz kišu. Lokalno će biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom i pojačanim vjetrom. U Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije izgledna je i obilnija oborina. Od srijede sunčanije, a kiša rjeđa. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar koji će u četvrtak još pojačati. U četvrtak danju toplije. I na Jadranu će četvrtak biti najtopliji, uz najviše sunčanih razdoblja, iako će na sjevernom Jadranu i dalje biti razmjerno nestabilno i mjestimice s kišom. No do srijede će povremene kiše biti i drugdje, osobito u utorak, kad valja računati na neverine. Umjereno i jako jugo i južni vjetar nakratko će u drugom dijelu utorka okrenuti na umjeren jugozapadnjak", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije