U Dugoj uvali čekaju

Stižu gosti, a oni još uvijek ne znaju hoće li raditi

duga uvala
Duško Marušić/PIXSELL
25.03.2010.
u 16:40

Uskrs je sve bliže, a u hotelu Croatia s neizvjesnošću čekaju subotu i najavljeni dolazak tristotinjak gostiju jer hotel ne može biti otvoren bez rješenja Ministarstva turizma.

Djelatnici hotela Croatia u Dugoj uvali, njih 170, s neizvjesnošću čekaju subotu i najavljeni dolazak tristotinjak gostiju. Za svaki drugi hotel dolazak gostiju rano u godini odlična je vijest, no u Croatiji bi ih mogli dočekati zatvorenih vrata, i to odlukom Ministarstva turizma.

– Uskrs je sve bliže, a očekujemo 450 gostiju. Osim toga, dosad smo u lipnju otvarali i apartmane s više od tri tisuće kreveta. Ako budemo zatvoreni tijekom cijele sezone, šteta bi nam iznosila oko 4 milijuna eura, a tomu valja dodati i štetu za cijeli kraj koji gravitira hotelu – komentira Dragan Boljat, prokurist poduzeća Fio&D, koje hotel ima u najmu, a upravo je zbog najma u sporu s vlasnikom, Industrogradnjom. U Ministarstvu turizma pokušali smo još u ponedjeljak provjeriti navod da je rješenje za otvaranje hotela napisano, no još nije potpisano, ali odgovor još nije stigao. Zakonski rok za odgovor na upite javnosti nije istekao, međutim, iako Boljat tvrdi da ni u najgorem scenariju neće otpuštati radnike te da će nakon (povoljnog) završetka spora podnijeti tužbu za naknadu štete u koju će uključiti i plaće za radnike, ostane li hotel Croatia zatvoren, plaća najvjerojatnije neće biti barem neko vrijeme. Zbog toga su se na noge digli i predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera, koji su poručili kako se njih nimalo ne tiču sudski sporovi vlasnika i najmoprimca.

– Ni jedna aktivnost Ministarstva ne smije imati za posljedicu zatvaranje hotela, a time i gubitak radnih mjesta. To je suprotno politici Vlade, koja valjda želi očuvati svako radno mjesto – rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije