Večernji pomaže

Stjepan (6) ima tumor, ali ne predaje se i želi biti pjevač

bobinac (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
17.12.2010.
u 10:00

Zbog Stjepanove bolesti došli smo pred zid, čak smo pomišljali prodati kuću, kažu Bobinci

Poznajete nekoga tko je u potrebi, sami živite u teškim uvjetima ili vi želite pomoći. Javite se na: vecernji@vecernji.hr ili na besplatni broj 0800/8585

Život je stao roditeljima 6-godišnjeg Stjepana Bobinca iz Svetoblažja kraj Đakova kada su u svibnju ove godine doznali da dječak boluje od tumora u abdomenu.

– Požalio mi se da ga boli "stomačić". Dok sam mu skuhala čaj, bolovi su već prestali, ali promijenila mu se boja lica pa sam ga odvela liječnici opće prakse. Ona mu je napipala kvržicu u trbuhu, poslala nas u Osijek u bolnicu. Krvna mu je slika bila jako loša. Poslije svih pretraga ustanovljeno je da je riječ o zloćudnom tumoru kojem je žarište na gušterači. Od tada se bavimo samo time da on ozdravi – ispričala nam je dječakova majka Anita Bobinac.

Sedam kemoterapija

Pretragama je ustanovljeno da šestogodišnjak ima tumor na gušterači koji se proširio i na jetru te okružio želudac. Stjepan je dosad bio na sedam kemoterapija koje je primao u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, a sada će kod kuće jednom na mjesec primati kemoterapiju. U veljači ga čeka magnetska rezonancija kojom će se vidjeti u kakvu je stanju zloćudna izraslina.

– Kemoterapije je loše podnosio, no nije posustajao. Čak se i veselio kad je ostao bez kose, jedino ga je bilo strah da ga mlađi brat neće više prepoznati i htjeti se igrati s njim – kaže majka. No dvogodišnji Mirko jedva je dočekao da vidi bracu kojeg mjesecima nije bilo kod kuće, a Stjepan, unatoč bolesti, ne skida zarazni smiješak s lica.

– Na godinu ću u školu i jedva čekam – kaže nam Stjepan. Kad naraste, nada se, bit će pjevač, a želja mu je svirati bisernicu. No Stjepanovi roditelji jedva "krpaju" kraj s krajem. Uz njega i 2-godišnjeg Mirka, odgajaju još tri djevojčice, i to samo s očevom plaćom od 4500 kuna.

– Ostaje nam na mjesec oko 2000 kuna pa smo sretni bude li 200-300 kuna više.

Izdaci su preveliki

Mnogo nam je pomogla đakovačka Ergela u kojoj je suprug zaposlen, no izdaci su preveliki – kaže Anita. Dodaje kako su razmišljali i o prodaji imovine:

– Prvo smo mislili da ćemo se nekako snaći, no onda smo došli pred zid i razmišljali i o prodaji kuće. Suprug i ja krenuli smo ni iz čega, godinama smo bili podstanari, a zbog Stjepana smo bili spremni i opet početi ispočetka – dodaje. Stoga, svi koji Stjepanu i njegovoj obitelji žele olakšati nadolazeće blagdane mogu uplatiti novac na broj računa 2500009-3100919779 u Hypo-Alpe-Adria banci s naznakom "Za Stjepana Bobinca".

Ključne riječi

Komentara 1

YA
yahbless
02:58 24.12.2010.

zašto ovaj članak nema niti jedan komentar? da je neka glupost vezana uz mamića, simonicu, modnog kretena i sličnu ekipu već bi se raspislao na sve strane. pogledajte ovog malca koji treba pomoć i reagirajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije