noćni performans

Što bi Linić s njima: Rolama fiskalnih računa okitili mjesto

Fiskalni računi Kula
Foto: Youtube Screenshot
1/3
11.01.2014.
u 18:54

Mladići u vojvođanskoj Kuli tijekom noći uzeli su dvomjesečnu zalihu iskorištenih računa iz kontejnera i kilometre rola raširili po mjestu. Komunalci su do jutra sve počistili

I dok se u Hrvatskoj građane potiče da fiskalne račune šalju Ministarstvu financija za nagradnu igru, u susjednoj Srbiji neki ih iskorištavaju na svoj, malo je reći umjetnički način.

Kako piše Blic, u mjestu Kula, u Vojvodini, skupina mladića je u noći na subotu centar okupirala rolama iskorištenih fiskalnih računa.

Za svoju su se akciju opskrbili u kontejernu jedne trgovine, iz kojeg su uzeli role koje su se skupljale dva mjeseca. Kilometrima rola okitili su potom mnoge zgrade, ovjesili ih po rasvjetnim stupovima, raširili po cesti...a njihov su učinak mještani počeli uočavati već u noći, nakon što su se umjetnici rolama po Kuli igrali sat vremena.

"Instalacije" fiskalnih računa nisu, pak, dočekale jutro i priliku da ih vide svi, jer su komunalci role uklonili na vrijeme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije