17 provala

Što se događa u Poreču? U nizu pljački žrtva je i gradonačelnik

policija ilustracija portal (1)
Dino Stanin/PIXSELL
13.03.2013.
u 17:56

Gradonačelnik Štifanić ni ne živi u Poreču, niti je ikada živio, ali to nije spriječilo provalnike da ga opljačkaju u obiteljskoj kući u mjestu Baderna, 20-tak kilometara od grada koji vodi.

Provale i krađe nisu novost na Poreštini. Prema policijskim statistikama, od početka veljače na širem području Poreča prijavljeno je čak 17 provala i krađa, među kojima su neke okarakterizirane i kao teške krađe. No, možda ova statistika ne bi bila izdvojena vijest da se na meti kradljivaca nije našao i sam gradonačelnik Poreča – Edi Štifanić, prenosi portal iPress.

Doduše, gradonačelnik Štifanić ni ne živi u Poreču, niti je ikada živio, ali to nije spriječilo provalnike da ga opljačkaju u obiteljskoj kući u mjestu Baderna 20-tak kilometara od grada koji vodi. Policija nije ulazila u detalje što je i kako otuđeno iz gradonačelnikove kuće, no pojasnili su kako je većina provala i pljački izvedena na isti način – u vrijeme dok vlasnici nisu bili u stanovima ili kućama. To govori u prilog tome da su provale planirane i da su počinitelji promatrali potencijalna mjesta za krađu te navike ukućana.

Žrtvom provalnika bio je nedavno, točnije, 23.siječnja i Ivan Herak, bivši ministar turizma, bivši član IDS-a, te potencijalni novi porečki gradonačelnik. Oko 18.30 sati opljačkan je njegov dom u porečkom naselju Mali Maj, i to u vrijeme dok su on i druga mu supruga bili na putu. Provalnici su odnijeli zlatninu i nakita čiju vrijednost vlasnici procjenjuju na oko 20 tisuća eura. Mali Maj inače je dio grada u kojem je najviše obiteljksih kuca i vrlo često na meti kradljiavaca. Herak je, podsjetimo odnedavno ponovno politički aktivan i to u grupi političara bivših  IDS-ovaca, poznatijih kao "filipska skupina" .

Herak provalu ne želi povezivati s političkim motivima, ni zastrašivanjima. Inače, portal Barkun prenosi i podatak da su na prozor supruge Damira Kaina, Alice,  iste večeri nakon njegove kandidature  prozor razbili ciglom.

Najčešće se provaljuje preko balkona te kroz prozore i sporedne ulaze u domove. I proteklih godina zabilježen je čitav niz provala i krađa, a bilo je i slučajeva kada su se krađe dogodile dok su stanari bili u kućama. Prema neslužbenim izvorima iz policije to je tada vezano za državljane južnih europskih zemalja koji s proljećem emigriraju prema središnjoj Europi te se kratko zadržavaju u manjim gradovima i kradu isključivo predmete koji se mogu brzo unovčiti, kreditne kartice, gotovinu ...

>>Na meti provalnika prodavaonice, kuće, ali i crkve te kapelice

Komentara 1

GO
gogili55
22:52 13.03.2013.

Ha,ha,ha, iz južnih zemalja! Istrni pošteni pa ne kradu na malo, zlato, kartice i ostale trice i kučine, navikli na veliko, zemlju, cijela sela i takve stvari. A tko krade zna da tamo i ima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije