VEČERNJI LIST DOZNAJE

Što su dogovorili? DP ipak bez ministarstva kulture, ispregovarali si tri važna resora

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
Davor Javorovic/PIXSELL
08.05.2024.
u 14:00

Kako Večernji list doznaje, Domovinski pokret ipak ostaje bez Ministarstva kulture koje HDZ nije pristao prepustiti partnerima

"Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade", objavili su danas iz Banskih dvora i završili nekoliko tjedana dugo pregovaranja HDZ-a i DP-a. Javnosti nisu htjeli otkriti što su konkretno dogovorili, tek su priopćili kako će prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijeti na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a zatim o svemu obavijestiti javnost.

Kako Večernji list doznaje, Domovinski pokret ipak ostaje bez Ministarstva kulture koje HDZ nije pristao prepustiti partnerima. No zato će DP dobiti važno Ministarstvo poljoprivrede, a osnovat će se i ministarstvo demografije. 

Kako doznajemo, pripast će im i resor energetike. Zasad je nejasno hoće li im pripasti mjesto u ministarstvu ili će se ovaj resor odcijepiti od Ministarstva gospodarstva pod kojim je trenutačno. 

DP i HDZ novu rundu pregovora započeli su jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili 70 do 80 posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine. U njoj, dogovorili su se na jučerašnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem, neće biti tri zastupnika SDSS-a.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

FOTOGALERIJA Svi žele vidjeti Rafale izbliza: Razgrabljene ulaznice za aeromiting! 'Zbog sigurnosti ih ne smijemo prodavati više'

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
1/20

Komentara 68

XA
xa
14:52 08.05.2024.

Znači kultura i obrazovanje će i dalje biti u rukama HDZeovih ultraljevičara?

HH
HH:
15:11 08.05.2024.

Ako je HNS sa 3-4 mandata mogao imati ministarstvo obrazovanja, onda može i DP

DP
Do pobjede
14:45 08.05.2024.

Ministarstva kulture i obrazovanja trebaju ići domovinskom pokretu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije