ISTRAGA JOŠ TRAJE

Što su nadzorne kamere snimile na dan ubojstva malene Danke? Poznati su rezultati analize

Danka Ilić
Foto: Društvene mreže/MUP Srbije
1/9
11.09.2024.
u 12:18

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje 26. ožujka i od tada joj se gubi svaki trag

Istraga ubojstva djevojčice Danke Ilić u Srbiji još uvijek traje, a pristigli su novi rezultati vještačenja nadzornih kamera u Banjskom Polju i Boru. Naime, djevojčica je posljednji put viđena u Banjskom Polju, a s obitelji je živjela u Boru. Kako navodi Kurir, snimke su otkrile tko je govorio istinu tijekom svjedočenja.

"Na snimkama ispred vrata obiteljskog doma Ilić vidi se trenutak kada majka Ivana napušta stan i s dvoje djece ulazi u lift zgrade, da bi onda kamera na zgradi snimila dio kada Ivana Danku i njenog brata smješta u automobil i zajedno s njima kreće u pravcu Banjskog Polja", kazao je izvor za Kurir i dodao kako je sve s kamera uspoređeno s izjavama Dankinih roditelja te nije uočeno ništa neuobičajeno. 

"Vrijeme kada je Ivana navela da je izašla iz zgrade i krenula prema Banjskom Polju poklapa se s vremenom zabilježenim na snimkama s nadzorne kamere s njihove zgrade. Nikoga sumnjivog nije bilo u blizini niti je itko tog dana krenuo s njima."

VIDEO Građani pale svijeće za ubijenu djevojčicu Danku

Sumnja se kako je na Danku naletjelo službeno vozilo Vodovoda, no prema dosadašnjim rezultatima vještačenja, na njemu nije pronađen DNK djevojčice. Analize su pokazale, kako je istaknuo isti izvor, da ima tragova samo osumnjičenih. Novim vještačenjem i pregledom kamera analizirano je i kretanje drugih vozila tog kobnog dana. 

"Primijećena su određena vozila na snimkama koje su skinute naknadno s nadzornih kamera u Banjskom Polju. Ipak, daljnjim analizama utvrđeno je da nema nikakvih poklapanja, odnosno ti ljudi koji su viđeni u automobilima u Banjskom Polju nemaju nikakve veze s Dankom Ilić, niti sa osumnjičenima za njeno ubojstvo, stoga pretpostavljamo da neće biti nekih dodatnih provjera", otkriva izvor. 

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje 26. ožujka i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je istragom utvrdila da je djevojčica ubijena, a za ubojstvo su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, radnici Vodovoda. Iako je istraga još uvijek u tijeku, rok za podizanje optužnice istječe 4. listopada. Osumnjičenicima je pritvor produžen do 26. rujna. 

GALERIJA Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom
Danka Ilić
1/8

Komentara 3

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
12:27 11.09.2024.

Kakva država takvi i istražitelji. Glupo, traljavo i medijski vođena istraga. Ta država je "rijaliti šou" a na čelu joj je opsjenar šibicar.

SK
skupiduša
13:48 11.09.2024.

Bez veze pišu, a ništa nisu novo otkrili. Bolje bi bilo da šute, rade i kad doznaju istinu objave, a ne ovako mlatiti praznu slamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije