KORONAVIRUS

Stožer donio nove mjere: Odnose se na Krapinsko-zagorsku županiju i staračke domove

Zagreb: Konferencija Stožera civilne zaštite RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
03.09.2020.
u 19:42

Zabranjuju se izlasci i pojačavaju kontrole

Danas je Stožer civilne zaštite  donio dvije odluke.

Na prijedlog Stožera Krapinsko-zagorske županije donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije.

U tom smislu Stožer zabranjuje izlazak izvan prostora pružatelja usluga korisnicima za starije i nemoćne osobe, djecu s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlogom. Također, izdana je preporuka osoblju i djelatnicima u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na kongrese, simpozije, predavanja, radionice i sl. 

Također, Stožer je reagirao na prijedloge županijskih stožera i Povjerenstva za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama drugih ranjivih skupina te je donio i Odluku o nužnoj mjeri pojačane kontrole provođenja Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, kojom se ponovo angažiraju timovi koji će kontrolirati kako se provodi navedena Uputa.

Više o toj uputi možete pročitati OVDJE

 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:46 04.09.2020.

Ova idiokracija mora pod hitno prestati. Ukinite ta 4 debila I zatvorite ih u najmračniju tamnicu doživotno zbog nelegitimnog iživljavanja na narodu radi par Judinih škuda.

DU
Deleted user
16:41 04.09.2020.

Zabranjen izlazak odraslim osobama s invaliditetom ? Dokle ova ludost ide ? Nadam se da ćete i sami osobno iskusiti sve čari invalidnosti u najskorijoj budučnosti. Mazohistični Sotonisti.

DV
david.vizental
00:40 05.09.2020.

@max ...da je to samo par škuda, to je projekt ...da su ti silni novci upucani u buđet dobro bi nam bilo ali ovako ovi ljudi rade to što rade i dobro su plaćeni...daske što život znače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije