Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠĆE

Stradivari spašen od krivotvoritelja čekova

29.06.2002.
u 00:00

* Prikupljenim saznanjima o posjedovanju veće količine čekova stranih banaka policajci su uhitili dvojac, pa čekovi nisu unovčeni, priopćila je PU zagrebačka

ZAGREB - Policija je istražnom sucu privela državljanku Turske Pervin A. (39) i državljanina Italije Damiana B. (50), prijavljene zbog prijevare i krivotvorenja isprava. U pitanju je bila tobožnja kupoprodaja originalne violine najpoznatijeg graditelja violina u povijesti, Antonija Stradivarija iz Cremone, izrađene 1722. godine.

Kako je jučer objavljeno u PU zagrebačkoj, Mirko L. (54) i navodni kupac Giuseppe C. dogovorili su se o kupoprodaji violine i 21. lipnja napravili ugovor. Tada je Damiani B., želeći pribaviti protupravnu korist sebi i Pervin A., doveo u zabludu Mirka L. lažno se predstavivši kao Giuseppe C. Ti su podaci unijeti i u kupoprodajni ugovor. Dogovorena je cijena od 3,2 milijuna eura.

Nekoliko dana kasnije, nastavlja policija priopćenje, 25. lipnja u hotelu International, sastali su se Mirko L., Pervin A. i Damiano B., a Pervin je ispisala četiri čeka poslovne banke "Gross Gerrauer Volksbank EG", izdane njoj kao korisnici, na iznos od 800.000 eura po čeku. Na čekove se potpisao Damiano, ali Giuseppeovim imenom, iako čekovi nisu njegovi niti ih ima pravo potpisivati. Ti čekovi dani su Mirku radi naplate u nekoj od banaka u Zagrebu.

Prikupljenim saznanjima o posjedovanju veće količine čekova stranih banaka policajci su uhitili dvojac, pa čekovi nisu unovčeni. Pretražene su i njihove hotelske sobe te je kod Pervin A. nađena veća količina čekova inozemnih banaka i čekovne kartice, za koje se utvrđuje vjerodostojnost, a kriminalistička obrada se nastavlja, priopćila je jučer PU zagrebačka.

H. Dečak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije