Što ih boli Poništen

Stranački neovisan tehničar - nije za šefa!

'21.09.2010., Bjelovar - Zivko Stojcic na svom radnom mjestu na Odjelu neurologije, nesudjeni je ravnatelj Opce bolnice Bjelovar, naime bio je jedini kandidat na raspisanom javnom natjecaju, a kojega
'Damir Spehar/PIXSELL'
21.09.2010.
u 16:10

Jedini koji se javio je Živko Stojčić, koji je završio specijalistički stručni studij menadžmenta u sestrinstvu. Ispunio je sve uvjete, no to UV-u nije dovoljno

Bjelovarska Opća bolnica, kako se to potiho i najavljivalo, ipak nije dobila novog ravnatelja. Upravno vijeće na jučerašnjoj je sjednici odlučilo poništiti nedavno zaključeni natječaj i raspisati novi.

– Pristigla je samo jedna prijava, a mi smo smatrali da to nije dovoljno i zato smo odlučili sve ponoviti vjerujući da će se na novi natječaj prijaviti više kandidata – obrazložio je predsjednik UV-a župan Miroslav Čačija (HSS), dodajući da je kandidat koji se prijavio formalno ispunjavao uvjete.

Jedini u županiji

– To je čovjek koji radi u bolnici i koji se može ponovno natjecati, a mi ćemo između pristiglih prijava odlučiti koja je najbolja – istaknuo je Čačija, naglašavajući da u novom natječaju neće pooštravati uvjete. Jedini kandidat na poništenom natječaju bio je Živko Stojčić, medicinski tehničar zaposlen na odjelu neurologije, koji se prethodnih godina školovao uz rad studirajući na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Krajem svibnja postao je ponosni vlasnik diplome specijalističkog stručnog studija menadžment u sestrinstvu, koja mu je donijela status prvog i zasad jedinog medicinskog tehničara u županiji s visokom stručnom spremom.

– Iako sam načuo da će natječaj biti poništen, ipak sam malo iznenađen – ističe Stojčić, dodajući da se potajno nadao da će UV u njemu prepoznati kandidata koji je kadar obavljati odgovornu funkciju.

– Ponovno ću se natjecati jer smatram da sam tome dorastao, te da imam dovoljno stručnog znanja i iskustva – tvrdi Stojčić, dodajući da mu je svršeni studij menadžmenta najbolja preporuka. Smatra da bi kao nestranačka osoba, koja iza sebe nema nikakvih "repova", u ovom trenutku bio odlično rješenje za sve nagomilane probleme. No svjestan je, kaže, da u Upravnom vijeću sjedi troje liječnika koji pak teško mogu prihvatiti da im ravnatelj postane medicinski tehničar, pa makar on imao i fakultetsku diplomu.

Predrasude

– To su predrasude koje me neće pokolebati jer sam se na natječaj javio potaknut nagovaranjem kolega koji su mi dali veliku podršku – ističe Stojčić. Dodaje da ga od poništenog natječaja puno više "žulja" to što i pokraj stečene diplome i dalje radi na istom radnom mjestu i s istom plaćom.

– Sad kad sam nakon 27 godina rada u ovoj bolnici stekao i fakultetsku diplomu smatram da bi bilo u redu da dobijem VSS mjesto i odgovarajuću plaću – ističe, dodajući da će na tome inzistirati neovisno od izbora ravnatelja.

U bolnici se mora stati s političkom arbitražom

Na događanja u bolnici jučer je reagirao v.d. predsjednika županijskog HSLS-a dožupan Alen Baščevan. – U upravljačkom, financijskom i kadrovskom smislu tamo vlada kaos i zato od Upravnog vijeća očekujemo da hitno izabere i uspostavi krizni menadžment, odnosno da postavi ravnatelja koji će sa svojim stručnim timom biti kadar provesti bolne rezove koji su tamo neophodni. Narušen je ugled bolnice i izgubljeno povjerenje pacijenata, te je stoga i apel da se što prije izabere osoba koja će znati riješiti probleme. Nadamo se da će prevladati razum nad političkom arbitražom.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar tkozna
tkozna
20:05 21.09.2010.

Čekaju da se prijavi Šemso, sestra Helga i Grospić pa da mogu birati! Zato nam POLITIČARI IDU U INOZEMSTVO NA LIJEČENJE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije