SUKOB NA JARUNU

Strani radnici sa snimke: 'Mladići su bacali kamenje na naš stan, vrijeđali nas, izgovarali ružne riječi...'

Foto: Privatna arhiva
1/3
21.08.2024.
u 23:46

Dok su Indijci poručili kako su svi u šoku nakon ovih incidenata, uzimajući u obzir 6 zabilježenih napada na strane radnike u Zagrebu samo u posljednjih tjedan dana, udruge i sindikati upozoravaju kako Hrvatska ne upravlja migracijama

Strani radnici koji su se sukobili s mladićima na zagrebačkom Jarunu progovorili su za RTL Danas o tome što se događalo. Policija je ranije potvrdila kako iz svega dosad proizlazi kako strani radnici nisu napali mladiće, već su ih pokušali zadržati do dolaska policije radi prijašnjih prekršaja. 

- Vrijeđali su nas, izgovarali ružne riječi. Pokušali smo pozvati policiju što je prije moguće, ali su pobjegli - ispričao je jedan od njih. Snimka se već proširila grupama, a na njoj se vidi kako su strani radnici jednog uspjeli i zaustaviti, dok se on branio kako ''nije ništa napravio''. 

- Nismo htjeli nauditi nikome, samo zadržati do dolaska policije. Oni žive u blizini. Bacali su kamenje na naš stan - kazao je jedan napadnuti Indijac, dok je drugi dodao: ''Posljednjih 10 dana im stvaraju probleme, a našeg prijatelja su napali''.

Dok su Indijci poručili kako su svi u šoku nakon ovih incidenata, uzimajući u obzir 6 zabilježenih napada na strane radnike u Zagrebu samo u posljednjih tjedan dana, udruge i sindikati upozoravaju kako Hrvatska ne upravlja migracijama.

POVEZANI ČLANCI:

- Puno država poput Njemačke imaju urede dobrodošlice, država se brine da su radnici koji dolaze upoznati s kulturnim obrascima, ali i da je domicilno stanovništvo prilagođeno - poručila je Sunčica Brnadić iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

>> VIDEO Novi problemi Jadrolinije, putnike iskrcavali na drugoj rampi: 'Što se to događa?'

Ključne riječi

Komentara 8

Oštrica69
00:28 22.08.2024.

pa vam to daje pravo da glumite šerife u tuđoj državi!!!

Avatar zoster1
zoster1
07:51 22.08.2024.

Sad bez engleskog jezika ni kruh ne mozes kupiti. neka uce hrvatski !!

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
08:07 22.08.2024.

Odmah protjerati izvan granica Republike Hrvatske. Prije toga malo čavrljanje sa skinsima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije