ŠIRI SE VIDEO

'Građani su pogrešno shvatili': Policija otkrila što se događalo na snimci stranih radnika i mladića

Foto: Net.hr/Privatna arhiva
1/4
21.08.2024.
u 21:21

Komentirajući broj napada na strane radnike, kojih je u tjedan dana u Zagrebu bilo šest, Krtinić kaže da je ''svaki napad težak događaj, ali da su u svega 0,7 posto žrtve strani radnici''

Strani radnici sa snimke koja se već danima širi mrežama nisu napali mladiće, već su ih htjeli zadržati do dolaska policije jer smatraju da su počinitelji nekih ranijih djela, objasnio je pomoćnik načelnika za javni red i sigurnost u Zagrebu Tomislav Krtinić, u slučaju videa koji je zabrinuo građane. Snimka koja se širi pokazuje sukob radnika Wolta i nekolicine mladića, a jedan od stranaca fotografiran je i s krvavom glavom. 

- Građani ne trebaju biti zabrinuti. Stanje sigurnosti je povoljno i dobro u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj. To su jedna od najsigurnijih mjesta za živjeti na Zemlji. Što se tiče ovog događaja i famozne snimke, došlo je do pogrešne percepcije građana. Snimka nam služi kao dokaz i istražujemo kontekst događaja, uključujući i snimku. U svakom slučaju ne radi se o napadu stranih radnika na naše državljane, nego o njihovom pokušaju zadržavaju osoba za koje smatraju da su počinitelji nekih ranijih djela - objasnio je Krtinić za RTL Danas, dodajući da napada stranih radnika nije bilo. 

Na pitanje može li doći do eskalacije sukoba, Krtinić je poručio kako policija ništa ne prepušta slučaju, ali ne žele da dođe do toga. Komentirajući broj napada na strane radnike, kojih je u tjedan dana u Zagrebu bilo šest, Krtinić kaže da je ''svaki napad težak događaj, ali da su u svega 0,7 posto žrtve strani radnici''. 

- Građanima bih poručio da ne podliježu mržnji. Strani radnici su došli u našu zemlju zarađivati za kruh. S njima trebamo biti dobri, kao i oni s nama. Od njih ne prijeti nikakva ugroza. Ne treba podlijegati mržnji pojedinaca. Nažalost, imamo pojedince koji koriste to kao gorivo za mržnju - komentirao je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Novi problemi Jadrolinije, putnike iskrcavali na drugoj rampi: 'Što se to događa?'

Komentara 14

DU
Deleted user
21:53 21.08.2024.

Kako ste se požurili opravdat tamnopute. Otkud njima pravo nekome protupravno oduzimat slobodu???

PA
pajper
07:25 22.08.2024.

Nemaju oni nikog pravo zadrzavati,njihovo je da delaju.zbog posla su valjda tu.

MX
Mr.XWhite
08:11 22.08.2024.

Događa se isto što se na početku događalo i u Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj...a šta nas čeka, vidimo u tim zemljama razvoj događaja. Političari velezdajnici i naša tradicionalna šutnja i inertnost, sve postupno dolazi na naplatu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije