KAOS NA KORČULI

Strašno nevrijeme razorilo jednu od najljepših uvala, gradonačelnica očajna: 'U potpunosti je uništeno'

Foto: Facebook/Mjesni Odbor Pupnat
1/7
10.09.2024.
u 18:05

Nevrijeme je velike količine zemlje odnijelo su u more, a uništena je i cesta koja vodi do tog područja. Fotografije koje je objavio Mjesni odbor Pupnat prikazuju nezamislivu štetu.

Nakon jučerašnjeg nevremena koje je pogodilo Dubrovnik i Makarsku, snažna oluja i na Korčuli donijela nevjerojatne štete. Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom izazvalo je velike probleme na području Korčule i Orebića.

Prema informacijama iz Ravnateljstva civilne zaštite, "zaprimljena je jedna dojava iz Lumbarde da je jaki vjetar odnio krov s kuće. Također je u Pupnatskoj Luci zbog velike količine bujičnih voda napukla stara lokalna cesta 69022 te je zatvorena za promet. Upućeni su vatrogasci DVD-a Korčula i DVD-a Orebić, koji rade na sanaciji."

Jedan od najočitijih posljedica nevremena bila je promjena u jednog od najljepših uvala na Korčuli. Velike količine zemlje odnijele su u more, a uništena je i cesta koja vodi do tog područja. Fotografije koje je objavio Mjesni odbor Pupnat prikazuju nezamislivu štetu. "Tijekom nevremena koje nas je zadesilo dogodile su se nezamislive štete te će se prave tek znati sutra kad dobijemo stvarni uvid. Molimo mještane za razumijevanje i da se prijave štete kako bismo mogli što prije prijaviti nadležnima da se problemi riješe," napisali su na Facebooku.

Gradonačelnica Korčule, Nika Silić Maroević, izrazila je duboku zabrinutost zbog razmjera štete i apelirala na mještane da se uključe u procjenu štete.  Gradonačelnica je također naglasila važnost brzog djelovanja: "Prikupljamo informacije o nastaloj šteti na području našeg Grada. Sanaciji ceste u Pupnatskoj Luci moramo odmah prionuti jer je cesta gotovo potpuno uništena. Započeli smo s čišćenjem iste. Molimo sve naše sugrađane da nam dojave prouzrokovanu štetu i pošalju fotografije na e-mail Grada: info@korcula.hr ili kontaktiraju svoj mjesni odbor/gradski kotar kojem pripadaju kako bismo mogli dobiti uvid u stanje."

Dok Korčula i okolna područja nastavljaju s procjenom i sanacijom štete, mještani se nadaju brzom oporavku i povratku u normalan život.

>>> FOTO Nevrijeme u Dubrovniku

1/11
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
21:45 10.09.2024.

Oluja je bilo i bit će. Na kraju krajeva i ovu uvalu je nekad formirala oluja, odnosno više njih. To je priroda. Ne vidim problem osim u turističko-rentijerskim glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije