STRAVA U INDONEZIJI

Strastvenu surfericu usmrtio šokantni napad iz oceana: 'Ovo je jako rijetka pojava'

Foto: pixabay
1/3
22.10.2024.
u 16:28

Prema informacijama indonezijske državne agencije Antara, Giuliu je tijekom surfanja u prsa probola sabljarka, riba poznata po svom dugom, oštrom kljunu.

U nesvakidašnjoj i tragičnoj nesreći koja je šokirala međunarodnu surfersku zajednicu, 36-godišnja Talijanka Giulia Manfrini preminula je nakon što ju je tijekom surfanja u Indoneziji probola riba oštrog kljuna, poznatija kao sabljarka. Nesreća se dogodila na čuvenim Mentawai otocima, poznatoj destinaciji za ljubitelje valova, gdje je Manfrini provodila vrijeme baveći se svojim najvećom strašću.

Prema riječima njezina poslovnog partnera i prijatelja Jamesa Colstona, Manfrini je nastradala u onome što je opisano kao "rijetka nesreća". "Unatoč hrabrim i brzim pokušajima osoblja resorta i liječnika, Giuliju nažalost nismo mogli spasiti," napisao je Colston u emotivnoj objavi na Instagramu. "Vjerujemo da je umrla radeći ono što je najviše voljela", piše CNN

Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima, u blizini južnog dijela otoka Siberut. Prema informacijama indonezijske državne agencije Antara, Giuliu je tijekom surfanja u prsa probola sabljarka, riba poznata po svom dugom, oštrom kljunu. Udarcem joj je nanesena duboka ubodna rana na lijevom dijelu prsnog koša, dubine oko pet centimetara, što je bilo kobno.

VEZANI ČLANCI: 

Iako su dvojica svjedoka brzo reagirala pruživši prvu pomoć i pokušala je hitno prevesti do zdravstvenog centra, medicinska intervencija nije bila dovoljna da joj spasi život. Tragičan ishod potvrdila je i policija otoka Siberut, dodajući da su smrtonosni incidenti s ribama poput sabljarki izuzetno rijetki, unatoč njihovim oštrim kljunovima koji mogu predstavljati opasnost za ljude.

Giulia Manfrini nije bila samo strastvena surferica, već i suosnivačica putničke agencije AWAVE Travel, zajedno s Colstonom. Agencija je specijalizirana za organiziranje putovanja na popularne surferske destinacije, uključujući i Mentawai otoke, gdje se i dogodila ova tragična nesreća. "Giulia je bila osoba koju su svi odmah zavoljeli – njezin osmijeh, smijeh i zarazna energija ostavljali su neizbrisiv trag gdje god bi išla," napisao je Colston u svojoj oproštajnoj poruci. "Volimo te, Giulia. Teško je reći zbogom", piše CNN

>>> FOTO Ovo su najopasnije vrste u Jadranu: Jedna je izuzetno otrovna i smrtonosna, a došla je iz drugih mora

1/16
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije