Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NJIMA I DIJETE

Strava na njemačkoj autocesti: Kombi pun migranata bježao policiji pa se prevrnuo, 7 osoba poginulo

FILE PHOTO: German police patrol along the German-Polish border to prevent illegal migration, near Klinge
LISI NIESNER/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.10.2023.
u 10:37

Do nesreće je došlo poslije 3 sata kada je policija pokušala zaustaviti Mercedes Vito zbog provjere. Vozač kombija pokušao je pobjeći, no na čvoru je izgubio kontrolu nad vozilom

U bijegu od nesreće kombi pun migranata noćas se prevrnuo na autocesti nedaleko od njemačkog Munchena, a poginulo je najmanje 7 ljudi, među kojima je i jednog dijete. Kako doznaje Br.de, ozlijeđeno je još 16 putnika u automobilu, a neki su u teškom stanju.

Do nesreće je došlo poslije 3 sata kada je policija pokušala zaustaviti Mercedes Vito zbog provjere. Vozač kombija pokušao je pobjeći, no na čvoru je izgubio kontrolu nad vozilom te se prevrnuo. "U nesreći koja se dogodila u rano jutro na autocesti A94 kod Ampfinga u Bavarskoj je poginulo najmanje sedam osoba među kojima i jedno šestogodišnje dijete", priopćila je policija u Bavarskoj.

Migranti koji su se nalazili u kombiju inače su iz Sirije i Turske, dok je osumnjičeni krijumčar ozlijeđen. 

Inače, granični prijelazi između Njemačke i Austrije se kontroliraju od migrantske krize 2015. pri čemu se kontrole vrše i nakon ulaska na njemački teritorij.

Njemačka od početka godina bilježi nagli porast ilegalnih prelaska granica i zahtjeva za azilom. Njemački kancelar Olaf Scholz je za petak navečer sazvao krizini sastanak na kojem bi s oporbenom Unijom CDU/CSU trebalo biti raspravljano o mogućnostima smanjenje ilegalnih ulaska u zemlju.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Izrael nastavlja bombardirati Gazu: Ulice pune krhotina, uništene zgrade


 

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:50 13.10.2023.

Sada buju još tužili njemačku državu za odštetu jer je do nesreće došlo kada ih je policija htjela zaustaviti...

MI
mikimouse12
12:49 13.10.2023.

Da se nije prevrnul bilo bi 7 novih ilegalnih migranata koji bi fino imali besplatni smjestaj i papicu, i malo bi se tu i tamo piknuli sa cakijom

BF
bf23
20:19 13.10.2023.

Invazija džihadista se nastavlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije