'Ovo ima propagandnu svrhu'

Stručnjak Letica o hrvatskom 'špijunu' u Srbiji: 'To je Vučićeva politika pokazivanja mišića Hrvatskoj'

Beograd: Ispred veleposlanstva Izraela policajac pogođen samostrelom u vrat pucao u napadača i ubio ga
Foto: Borislav Zdrinja/ATA Images/PIXSELL
1/3
26.08.2024.
u 09:54

Slučaj je komentirao stručnjak za sigurnost Ante Letica. Smatra da je ovo dio Vučićeve strategije pogoršavanja odnosa s Hrvatskom i pokazivanja političke snage.

Na području Beograda u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak je uhićena osoba za koju se vjeruje da je ''hrvatski špijun'', javljaju jutros srpski mediji. Akciju uhićenja provela je Sigurnosno-informativna agencija (BIA) u suradnji s državnim organima. Informaciju su prve prenijele Novosti, a navodi se kako je uhićenje ''rezultat višemjesečnog operativnog rada BIA-e''.

Slučaj je u Studiju 4 HRT-a komentirao stručnjak za sigurnost Ante Letica. Smatra da je ovo dio Vučićeve strategije pogoršavanja odnosa s Hrvatskom i pokazivanja političke snage. – Mislim da je to u skladu s Vučićevom politikom, pogoršavanje odnosa s Republikom Hrvatskom, pokazivanje mišića Republici Hrvatskoj i da će to završiti kao i mnoge druge stvari koje je Vučić pokušao pa su mu propale. Kada imate nekog špijuna na svom teritoriju, onda je njegovo uhićenje i procesuiranje zadnji korak u borbi protiv obavještajne djelatnosti stranih službi na vašem teritoriju. To je zadnji korak kojem se pribjegava ili kada se više ništa ne može ili kada želite poslati poruku nekoj vladi, nekoj državi... – rekao je Letica.

06.02.2019., Zagreb- Ante Letica, clan Uprave instituta za istrazivanje hibridnih sukoba."nPhoto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Letica je naglasio da Hrvatska dosad nije imala ovakvih situacija, premda su iz Srbije često stizale optužbe na račun djelovanja hrvatskih obavještajnih službi. Kao primjer naveo je slučaj iz Katara kada je hrvatska navijačica optužena da radi za interese Hrvatske. – Sve ovo ima propagandnu svrhu i nije ništa više od toga. Vučićevi potezi usmjereni su na jačanje njegove pozicije u regiji, ali mislim da će i ovaj slučaj završiti kao mnogi drugi, bez većih posljedica – zaključio je Letica.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Beograd: Ispred veleposlanstva Izraela policajac pogođen samostrelom u vrat pucao u napadača i ubio ga
1/14
Ključne riječi

Komentara 3

EJ
ejStef
10:30 26.08.2024.

Ak je to neki zeleni koji je tam išao "podržati" mase, nek si ga zadrže...Možemo samo nagađati dok se ne vidi o čemu se radi. Ako nakon ovog ne bude nikakvih natpisa, onda je nešto ozbiljnije, a ako će se povlačiti po novinama, onda je to samo reklama Vučića za internu upotrebu.

ZU
Zurka
11:36 26.08.2024.

Koga uopce zanima sto se tamo dogadja i koga su ona tamo strpali u zatvor? Kao susjedna zemlja za mene uopce ne postoje, mi ionako ne granicimo sa Srbijom, vec sa Vojvodinom.

ZZ
Zo-ZG
11:29 26.08.2024.

Što bi taj "špijun" mogao špijunirati, a da već nije poznato?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije