NeuRi 2011

Studenti o feromonima, orgazmu, spavanju, duhovnosti...

NeurRi 2011
Arhiva VL
01.05.2011.
u 20:52

Istraživanje o razlikama u ljubomori među heteroseksualcima i homoseksualcima pokazalo je kako su homoseksualne osobe oba spola sličniji ženama heteroseksualne orijentacije

NeuRi 2011. - 1. studentski kongres neuroznanosti  održan je tijekom ovog vikenda na  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te u opatijskoj Thalassotherapiji. "Na Kongresu je sudjelovalo osamdeset studenata sa svih hrvatskih sveučilišta, koji su prikazali rezultate vlastitih istraživanja iz bazičnih i kliničkih neuroznanstvenih grana te psihologije. Bilo je tu govora o feromonima, orgazmu, spavanju, duhovnosti, pa sve do onih „težih“ tema poput veze depresije i Parkinsonove bolesti, zatim o cerebralnoj paralizi u nedonoščadi ili pak neuro-imunološkim pokazateljima tkivne ishemije. Studentica psihologije, Mia Maleš, prezentirala je svoje istraživanje o razlikama u ljubomori među heteroseksualcima i homoseksualcima, a zanimljivo je kako su homoseksualne osobe oba spola sličniji isključivo ženama heteroseksualne orijentacije, stoji u priopćenju Organizacijskog odbora.

Svečano otvorenje bilo je upriličeno u subotu, 30. travnja 2011. pri čemu je predsjednik Organizacijskog odbora, student medicine Igor Salopek istaknuo: „organizirajući 1. Studentski kongres neuroznanosti - NeuRi 2011., studentska udruga FOSS MedRi želi omogućiti znanstveno-kongresni okvir studentima (bio)medicinskih studija, a pod motom „edukacija & iskustvo“ pružiti sudionicima priliku za znanstveno i stručno usavršavanje, prezentaciju rezultata vlastitih istraživanja, te ostvarenje kontakata s kolegama sličnih znanstvenih afiniteta. Osmišljavajući NeuRi 2011 vođeni smo idejom o jedinstvenom studentskom kongresu u široj regiji, ali i potencijalno svojevrsnom „brand-u“, promotoru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.“

Kongres je otvorio rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. Pero Lučin, napominjući kako je uključivanje studenata u istraživanja od iznimne važnosti za inovacijski potencijal i pozicioniranje hrvatske znanosti.  

Sudionici NeuRi 2011. imali su priliku saznati najnovija dostignuća i spoznaje u neuroznanosti od četiri pozvana predavača: prof. dr. Giuseppea Legnamea s tršćanske Međunarodne škole za napredne studije, zatim prof. dr. Dražena Domijana s Filozofskog fakulteta u Rijeci, Dr. Nenada Kudelića iz OB Varaždin, te prof. dr. Đulijana Ljubičića, predstojnika Klinike za psihijatriju KBCa Rijeka. Osim predavanja, za studente je priređen i dodatan program radionica, te Science caffe-a pri čemu su mogli dodatno naučiti vještine likovne art-terapije, pokazati znanje na neuroznanstvenom kvizu ili spoznati korelaciju glazbe, boja i emocija, dodaje se u priopćenju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije