SLUČAJ U ENGLESKOJ

Studenticu s bolovima poslali kući, nakon par dana šok: 'Dali su mi par sati života'

LIječnici
Foto: pixabay
1/6
04.04.2024.
u 18:29

Studentica je od dijagnoze prošla četiri runde kemoterapije, kao i jednu operaciju. Sada je Libby strastvena jahačica koja i dalje ide na terapije kako bi nastavila liječiti rak malih stanica jajnika.

Studentica iz Britanije ispričala je kako joj se život u samo par sati prevrnuo naglavačke. Naime, doktori su joj dali samo nekoliko sati života nakon šokirane dijagnoze raka. Libby Dodes, (23) iz Velike Britanije žalila se na bolove u trbuhu nakon pada s konja. Prema prvim pretragama liječnici su mislili kako se ne radi o nikakvoj ozbiljnoj bolesti, no na kraju su ipak pronašli tumor od 23 cm u abdomenu. Testovi su pokazali da ima rijedak i agresivan rak jajnika.

Doktori su njenim roditeljima nakon pretraga kazali kako će Libby "umrijeti tijekom vikenda". Studentica je od te prognoze prošla četiri runde kemoterapije, kao i jednu operaciju. Sada je Libby strastvena jahačica koja treba kemoterapiju kako bi nastavila liječiti rak malih stanica jajnika, piše DailyMail. 

Prisjećajući se svoje dijagnoze u studenom 2023., Libby je rekla: "Kad sam saznala da je riječ o raku, bilo je jako teško. Ne čini se stvarnim." Dijagnoza raka otkrivena je kada je tog listopada pala s konja, nakon čega su je pregledali kako bi provjerili postoji li sumnja na slomljenu zdjelicu. Studentica je izjavila kako “Mislim da je moj konj znao i spasio mi je život. Ne padam često s njega.“ CT je otkrio masu od 23 cm u njenom abdomenu. Biopsija u studenom pokazala je da se radi o raku. Njezinim je roditeljima rečeno da ne mogu izvesti operaciju jer je tumor bio preblizu njezinih glavnih organa i utjecao je na otkucaje srca. “Bilo je apsolutno grozno. Bio je to najgori dan u mom životu“ kazala je studentica. Liječnici su potom u veljači 2024. izveli osmosatnu operaciju uklanjanja raka.

VEZANI ČLANCI: 

Svake godine u Velikoj Britaniji ima oko 7500 novih slučajeva raka jajnika, prema Cancer Research UK. Može uzrokovati bol u trbuhu, nadutost i gubitak apetita. Rak malih stanica jajnika rijedak je tip raka jajnika koji se obično javlja kod mlađih žena.

Libby vjeruje da je njezina dijagnoza raka slična onoj Kate Middleton, koja je prošlog mjeseca najavila vlastitu bitku. Princeza od Walesa (42) bila je podvrgnuta velikoj operaciji abdomena, a kasnije je otkrila da je bila na 'preventivnoj' kemoterapiji nakon što joj je otkriven rak. Studentica je i dalje na terapijama i trenutačno njena obitelj skuplja sredstva za imunoterapijski tretman koji će Libby trebati kako bi joj se pružila najbolja šansa da pobijedi svaki daljnji rak koji bi se mogao vratiti.

FOTO/VIDEO Veliki uspjeh KBC-a Split: Uspješno obavljene prve operacije pomoću robota asistenta

LIječnici
1/14

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije