ZBOG PROCEDURE

Suđenje Igrecima zbog malverzacija u Pekarni Ivanec počelo – iznova

igreci
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
11.12.2013.
u 11:30

Igrece se tereti da su 2005. godine putem spornih pozajmica izvlačili novac, a sudi im se na Županijskom sudu u Varaždinu

Zbog izmjene sudskog vijeća i proteka roka od dva mjeseca jučer je na Županijskom sudu u Varaždinu suđenje Anici i Kristijanu Igrecu počelo – iznova.

Podsjetimo, sudi im se zbog više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti u pet trgovačkih društava u kojima su bili odgovorne osobe.

Majku Anicu tereti se da je kao direktorica propalih Pekarni Ivanec, zajedno sa sinom Kristijanom kao prokuristom, preko četiri različite tvrtke – Kruhek, Apartmansko naselje Lavande, Interijeri Igrec, Averatec, isplaćivala pozajmice koje nisu u cijelosti vratili, nego su završavale u njihovim džepovima.

Ilegalno si priskrbili milijun kuna

Prema optužnici, ilegalno su si na taj način priskrbili milijun kuna. Osim toga, Županijsko državno odvjetništvo sumnja i da su osim s pozajmicama “muljali” i s drugim stvarima, primjerice da su davali poslovni prostor u zakup bez plaćanja svih računa, čime je nastala šteta od oko pola milijuna kuna.

Anica i sin Kristijan na te sve optužbe jučer su se, kao i prije, očitovali kako se ne osjećaju krivima, a nakon iznijetih obrana zastupnik javne optužbe Darko Galić zatražio je rok od tri dana kako bi činjenično i pravno izmijenio optužnicu.

– Riječ je o tehničkom usklađenju kaznenih djela s novim zakonom i eventualnim sitnim činjeničnim korekcijama, no u suštini optužnica ostaje ista – pojasnio je Darko Galić iz Županijskog državnog odvjetništva. Rasprava se nastavlja 28. siječnja iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije