Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIJAN GAZIO BICIKLISTE

FOTO Svjedoci suludog čina u Vojniću: Mrmljao je 'Hrvati, kockice', sjeo u auto i ubacio u rikverc

Vojnić napad na bicikliste
Foto: trend.com.hr
30.06.2024.
u 15:42

Biciklisti špekuliraju da je muškarac najvjerojatnije istjeran iz kafića jer je bio jako pijan i prije no što su biciklisti došli, a onda su ga na to dodatno zasmetale "kockice" na njihovoj sportskoj odjeći

U Vojniću je u subotu održana biciklijada u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV, a na događaju je došlo do incidenta kada je 44-godišnji muškarac namjerno svojim vozilom udario u parkirane bicikle i bicikliste koji su stajali u blizini, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Nakon toga, muškarac je pobjegao s mjesta događaja i po putu uzrokovao prometnu nesreću. Iz brigade kažu kako je nevjerojatni incident motiviran nacionalnom mržnjom. Oglasili su se priopćenjem. "Svjesni smo gubitaka koje su nanijeli pripadnici 110. brugade srpskom agresoru i da ih to još strašno boli, da nikada neće prežaliti, ali ovakav oblik izljeva mržnje prema mirnim ljudima samo zato što su Hrvati ne možemo i nećemo prešutjeti što zbog žrtve naših poginulih suboraca, što zbog građana Karlovca koji su proživljavali sve to s nama u Domovinskom ratu, što iz ljubavi prema Domovini koju poštujemo, cijenimo i u kojoj kao ponosni građani živimo", naveli su između ostalog u priopćenju koji potpisuje predsjednik Srđan Fot. Pozvali su predstavnike srpske nacionalne manjine da se očituju o ovom događaju. Reagirali su i iz Grada Karlovca te oštro osudili napad.

"U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život. Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata. U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade. Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik Damir Mandić i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju" poručili su iz Grada. 

Jutarnji list razgovarao je Srđanom Fotom koji nije bio na mjestu događaja, ali mu je jedan od branitelja koji se našao tamo, Robert Mikan, sve prepričao. "Sjedeći za stolom na terasi slušao sam kako stalno gunđa nešto kao 'Hrvati, kockice, ustaše'. Kolega se digao i otišao naručiti nam sok, ovaj je sjeo u auto, ubacio u rikverc, počeo je galamiti i krenuo direktno na nas. Nakon toga je pobjegao. Njemu se na licu vidjelo da nas ide ubiti" rekao je Mikan. Biciklisti špekuliraju da je muškarac najvjerojatnije istjeran iz kafića jer je bio jako pijan i prije no što su biciklisti došli, a onda su ga na to dodatno zasmetale "kockice" na njihovoj sportskoj odjeći. Ozlijeđena žena je iz zagrebačkog Trnja, a redovito sudjeluje na biciklijadama. "Nisam se u njega zagledavala jer je buljio u nas na jedan vrlo nelagodan način. Ja osobno nisam čula niti doživjela pa ne mogu ni potvrditi ni zanijekati da je nešto vikao, pamtim samo da je buljio bez riječi, čak i u jednog biciklistu, pa sam pomislila da se možda znaju. Mi smo ga ignorirali. Nakon nekih 10 minuta je sjeo u auto i krenuo, ali je zastao. Par minuta je opet gledao u nas. Okrenula sam glavu i u jednom trenutku začula gas do daske, zvuk guma i lomljavu bicikala. Išao je na mene, odgovorno tvrdim da su mi bicikli spasili život jer je na njih nasjeo. Dečki kažu da me vukao nekoliko metara, moj muž kaže da ne zna kako sam se otkačila da me nije vukao i dalje", ispričala je za Jutarnji list

VIDEO Opljačkana zlatarna u centru Bjelovara

Ključne riječi

Komentara 81

AL
alkemičar
15:54 30.06.2024.

Pripanik srpske nacionalne manjine? Sta Pupi kaze, zna li se stogod?

KI
kiselovrhnje
16:12 30.06.2024.

Srbin iz mrznje autom pregazi Hrvate, Pupija nigdje. Neki Srbin dobije cvoku, Pupi saziva presicu o porastu hrvatskog nacionalnog ekstremizma.

Avatar jeremija1
jeremija1
16:09 30.06.2024.

Milorade, je li bila nacionalna mržnja na djelu ? Osuđuješ li ti to ? Jesu li hrvatski desničari igdje autima gazili srpske bicikliste ? Osuđuje li SPC ovaj čin ? Je li ovo četništvo na djelu ? Očituj se, Milorade , jer ti si predsjednik saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije