optužen za nasilje

Šumari: Bojimo se raditi sa šefom koji u ljude repetira pištolj

\'08.03.2009.....Zagreb...gra......Dubravkin put,tuskanac.Posjecena suma .Photo:Marko Prpic/Vecernji list\'
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
19.09.2012.
u 11:53

Draženu Dumančiću djelatnici spočitavaju i iživljavanje nad radnicima zbog čega ih je četvero od uprave zatražilo zaštitu

“Dražen Dumančić je po moralu zadnja osoba koja bi trebala biti imenovana voditeljem Hrvatskih šuma u Požegi jer je pravomoćno osuđen za kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka zato što je ispred dječjeg vrtića izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u čovjeka”, piše u dopisu koji je stigao u našu redakciju potpisan s Hrvatski šumari Požega. Dumančić, koji je član SDP-a, na mjesto upravitelja imenovala je nova SDP-ova vlast, a istu funkciju obnašao je i u vrijeme Račanove vlade. Optužuje ga se i za izdavanje fiktivnih računa i pogodovanje jednoj privatnoj pilani da dobiva robu iako nije platila stare dugove.

– Jedanaest godina poslije, još uvijek imam noćne more, ne mogu zaboraviti uperen pištolj i strah da će svaki čas opaliti – ističe Ivan Mandić u kojeg je Dumančić uperio pištolj. Mandić, čija je supruga radila u HŠ, ogorčen što je dobila otkaz, zaustavio je svoj automobil pokraj Dumančićeva te mu kroz prozor kazao da sada zna gdje su mu žena i djeca te da će njima obrisati pod. Dumančić je, kako piše u pravomoćnoj presudi, nakon toga izvadio pištolj, repetirao ga i uperio u Mandića. Oba su na sudu prije deset godina kažnjena novčanom kaznom zbog kaznenog djela, ali obojici su ta djela, prema kaznenom zakonu nakon tri godine izbrisana. Jedan od Dumančićevih najbližih suradnika nedavno je poslao dopis u upravu šuma u kojoj traži zaštitu dostojanstva jer se boji raditi s čovjekom koji povlači pištolj.

>>Priveli dvojicu poslovođa Hrvatskih šuma zbog krađe drva

U dopisu našoj redakciji, ali i upravi, Dumančiću se spočitava iživljavanje nad zaposlenicima, zbog ih je čega četvero već zatražilo zaštitu od uprave.

“Vidljiv rezultat kriminala je danas postojeća, nikad dovršena lugarnica uz potok Dubočanka iznad Velike koja je koštala oko 400.000 kuna, a koja je sagrađena bez ikakve dokumentacije po nalogu Dumančića. Iako je građevinski inspektor izdao nalog o njezinu uklanjanju, sve je zataškano”, stoji u dopisu.

– Nisam počinio nikakve kriminalne radnje niti zloupotrijebio svoj položaj. Ako netko misli da svoj posao ne obavljam manirom dobrog gospodarstvenika i u okviru zakonskih ovlasti, tada je najbolje da me prijavi policiji. Imam potvrdu suda da nisam kažnjavan – odgovorio je Dumančić. “Uprava Hrvatskih šuma obračunat će se sa svim kriminalnim radnjama u Društvu za koje sazna. Svi se prigovori ozbiljno shvaćaju i provjeravaju”, stoji u odgovoru uprave.

Komentara 23

TI
tirkizna
11:56 19.09.2012.

Nema zadnjeg potpredsjednika nezrele vlade da ovo komentira?

RU
ruuddude
11:58 19.09.2012.

recite što hoćete, no da je ovaj meni rekao ono što je njemu, ne bih samo repetirao

MA
marko45723
19:23 19.09.2012.

Malo je zabrijal da se nalazi na divljem zapadu,sve dok nebude od nekog šumara dobio sjekirom u glavu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije