TAKO MLADI, A TAKO 'PODUZETNI'

Sumnjiče ih da su počinili 18 razbojstava kako bi se dokopali novca i - cigareta

01.10.2024.
u 08:14

Nakon što su ispitani na tužiteljstvu, 19-godišnjak je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor

Dvojica mladića u dobi od 19 i 20 godina sumnjiče se za više razbojstva, razbojničkih krađa, teških krađa.... zbog čega su ispitani na tužiteljstvu nakon čega je ŽDO Zagreb protiv njih pokrenuo istragu. Sumnjiče se da su razbojstva i krađe činili od siječnja do rujna na području Zagreba, primarni cilj im je bio da se domognu novca i cigareta, a počinili su, kako tvrde policija i tužiteljstvo, najmanje 18 razbojstava na području Zagreba. 

Modus operandi bio im je sljedeći: Zajedno ili pojedinačno ulazili su u trgovine. Tamo bi ili zaprijetili djelatnicima ili bi primijenili silu, tražeći ih da im predaju cigarete i novac. Sumnja se i da je 19-godišnjak u tri navrata djelatnicama prijetio nožem. Sve u svemu, na koncu su  u svojim pohodima, pričinili štetu od 12.000 eura. Nakon što su ispitani na tužiteljstvu, 19-godišnjak je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Znate li koji hrvatski grad leži na sedam rijeka podno devet planina?

1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije