ODREĐEN IM ISTRAŽNI ZATVOR

Sumnjiče ih da su s računa šest tvrtki podigli 6,4 milijuna kuna

Minus na bankovnom računu
Dino Stanin/PIXSELL
14.12.2022.
u 09:54

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je istražni zatvor 38-godišnjaku i 29-godišnjaku. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Njih šestorica su osumnjičena, četvorica su uhićena, a na koncu su dvojica završila u istražnom zatvoru. Tako je, za sada, završila priča u kojoj se spomenuta šestokraka sumnjiči da je  u zadnje tri godine s računa šest tvrtki preko bankomata podignula 6,4 milijuna kuna. Nakon što je spomenuta četvorka uhićena te ispitana, ŽDO Bjelovar je protiv  njih pokrenuo istragu. Sumnjiči ih se za više  zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo šestorku u dobi od 38,31, 29, 28, 23 i 21 godinu sumnjiči da  su od 2019. do prosinca ove godine sa žiro računa šest tvrtki podizali novac putem bankomata i na šalteru banke, koji nisu koristili za potrebe tih poduzeća, nego su ga zadržali za sebe. Isto tako, sumnjiči se da su za sebe zadržavali novac od fiskalnih računa te da nisu uredno vodili poslovne knjige.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je istražni zatvor 38-godišnjaku i 29-godišnjaku. Istražni zatvor im je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 1

KR
Krunić
10:42 14.12.2022.

Ma samo naprijed hahah kad mogu političari mozete i vi ROKY nece tebi niko govorit sta ces ti radit HAHAHA A ove političare otpustite i nadite im neki posao na PickJobs stranici ili ostalim stranicama koje postoje jer ovo ne ide ovako....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije