Dom & Vrt

Sunce je važno, ali da bi dozrele, rajčicama treba i malo hlada

'vrt, daruvar, 300605 proizvedu osam tona rajcice snimila vlatka danek rajcica paradajz'
'Photoshop'
27.08.2013.
u 20:42

Rajčica ima dosta, ali dugo ostaju zelene, odnosno teško sazrijevaju. Na nekima se pojavljuju tamne mrlje još i prije nego što dozru

Željno očekivano osvježenje ipak nije stiglo do svih povrtnjaka pa vlasnici i dalje muku muče sa zalijevanjem i pokušavaju spasiti plodove od sunca koje nemilosrdno prži. Do sada su nekako uspijevali, povrće je izraslo, no unatoč zalijevanju i suncu, pojedini vrtlari imaju problema i s dozrijevanjem povrća.

– Rajčica ima dosta, ali dugo ostaju zelene, odnosno teško sazrijevaju. Na nekima se pojavljuju tamne mrlje još i prije nego što dozru. Tako da se bojim da na kraju od svega neće biti ništa, odnosno bit će lošije nego što sam mislila – kaže nam čitateljica iz bjelovarskog kraja.

Što se još može učiniti da se pomogne povrću i spasi urod, da se stabljike ne osuše prije nego što plodovi sazru, da se potakne dozrijevanje, upitali smo stručnjake.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije