VELIKO NEVRIJEME

Žena umrla usred poplave u Raslinju, suprug otkrio bolne detalje: 'Kad sam došao, sve je bilo gotovo'

Posljedice poplave u Rašenici nakon obilnih padalina
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/16
04.06.2024.
u 18:12

Ženske su je masirale, oživljavale najmanje pola sata, ali ništa nisu mogli. Rekla je mrtvozornica da je smrt nastupila odmah, ispričao je shrvani suprug Josip

Kata Mihalina (74) izgubila je sinoć život u poplavi koja je pogodila Rasinju kod Koprivnice, nakon velikog nevremena. U pomoć joj je priskočio suprug Josip, no za ženu je već bilo prekasno, a za 24sata je ispričao dramatične trenutke. 

- Kad se ova livada kraj nas napunila vode žena je rekla idem dolje da vidim podrum. Vrata su bila zatvorena ključem voda ih je otvorila. Zvala me, došao sam dolje, već je bilo gotovo. Ona je već bila gotova - ispričao je Josip, dodajući kako je voda u podrumu bila visoka oko metar, a suprugu isprva nije ni vidio kada je sišao.

Posljedice poplave u Rašenici nakon obilnih padalina
1/16

-  Onda vidio sam crvenu majicu koju je imala na sebi. Invalid sam, ne mogu na noge pa sam je vukao do prve stepenice gdje nije bila voda. Nisam je mogao izvući skroz gore pa sam izašao van. Tu u kafiću preko su preko bili ljudi, došla su dva mladića. Rekao sam im da mi je  žena pala u vodi. Pozvali su vatrogasce, došli su ovi naši vatrogasci rasinjski... Ženske su je masirale, oživljavale najmanje pola sata, ali ništa nisu mogli. Rekla je mrtvozornica da je smrt nastupila odmah - dodao je, a vjeruje se kako je Katu vjerojatno izdalo srce. 

- Invalid sam već dugo godina, noga mi je zdrobljena. I sad se muči tako koliko dugo možeš. Ja i žena smo sami bili, kćer je udata u Njemačkoj i ima djecu, sin je isto u Njemačkoj - priča Josip. 

POVEZANI ČLANCI:

Zapovjednik DVD-a Rasinja Neven Habijan, iz kojeg su jučer navečer pozvali građane na strpljenje jer poplavu koja ih je zadesila ne pamte, objasnio je za RTL kako su danas odradili 40-ak intervencija. 

- A jučer kako je bilo grdo, baš je bilo grdo. Imamo kritične točke svake godine, bujice su bile i uvijek su problemi. Ali nikad tako nije bilo. Nikad. Zahvaljujem i mještanima koji pomažu i svima koji su došli pomoći. Jučer kad je bilo najgore bilo je stotinjak vatrogasaca, sjajan posao se odradio - poručio je. 

Ključne riječi

Komentara 1

GN
gnoj
20:21 04.06.2024.

Nije u "Raslinju" već u Rasinji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije