Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 SPORTAŠA

Suradnja turizma i sporta: Pogledajte koji će sportaši sudjelovati u promociji Hrvatske

Foto: HTZ
1/3
13.05.2024.
u 15:45

Za 278 projekata lokalnih turističkih zajednica preko 3,4 milijuna eura.

 Članovi Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice odobrili su  novac  za marketinšku suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2024. Tako će u ovoj godini nacionalna turistička orgnaizacija surađivati s 11 hrvatskih sportaša na turisitčkoj promociji Hrvatske, a među njima su, među ostalima,   Sandra Elkasević, Ivica Kostelić, Matea Jelić, Damir Martin, Matea Parlov Koštro te Šime i Mihovil Fantela.

- Kada je riječ o promociji hrvatskog turizma putem sporta, posebnu pozornost dajemo vidljivosti, popularnosti i praćenosti samih sportaša, odnosno njihovih kanala komunikacija kako bi naše zajedničke aktivnosti na najbolji mogući način uskladili s promotivnim ciljevima hrvatskog turizma. Također, pred nama su Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, kao i ljetne Olimpijske igre u Parizu koje ćemo iskoristiti za dodatnu promociju i vidljivost naše zemlje u svijetu - komentar je Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, koji dodaje kako kako je Hrvatska globalno najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu.

Na sjednici Turističkog vijeća također su dodijelili nešto više od 3,4 milijuna kuna za potporu 278 projekata koje su prijavile lokalne turističke zajednice na turistički manje razvijenim područjima i kontinentu. Prijavljeno je, inače, bilo ukupno 379 projekata.  

Foto: HTZ

- Hrvatska i ove godine ostvaruje rekordne rezultate u predsezoni, što potvrđuje 11 posto bolji promet u dolascima, te devet posto bolji u noćenjima. To je samo daljnja potvrda kako se profiliramo kao cjelogodišnja turistička destinacija, a danas smo na Vijeću donijeli još novih odluka kojima ćemo osnažiti našu promociju i ponudu. I dalje potičemo sinergiju sporta i turizma kroz suradnju s našim sportašicama i sportašima, kao i nacionalnim sportskim savezima, a kroz odluke o potpori projektima lokalnih turističkih zajednica za kontinent te nedovoljno razvijena turistička područja potičemo razvoj ponude u svim dijelovima Hrvatske. To su aktivnosti za koje smo svake godine, pa tako i ove, osiguravali rekordna sredstva, a veseli me kada na konkretnim pokazateljima vidimo i odlične rezultate te vjerujem kako će i ovogodišnje suradnje biti dodatan iskorak u promociji Hrvatske - kazala je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. 

VEZANI ČLANCI: 

 

>>> FOTO Sve nekretnine Luke Modrića: Vile u Madridu, Zadru, Zagrebu, as vatrenih živi u nezamislivom luksuzu

1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije