VREMENSKA PROGNOZA

Sutra sunčano, u utorak i srijedu stižu pljuskovi s grmljavinom

pljusak
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
16.08.2014.
u 17:37

U gorskim predjelima sutra je ipak još uvijek moguće malo kiše, a sredinom dana i poslijepodne na dubrovačkom području očekuje se lokalni pljusak s grmljavinom

Pulu je danas poslijepodne već zahvatila kiša, a slično bi kasnije tijekom dana moglo biti i u drugim gradovima. U Zagrebu, na primjer, mjestimice je moguće malo kiše ili čak poneki pljusak s grmljavinom, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Slično je i u unutrašnjosti, dok je  Dalmaciji mogućnost kratkotrajnog pljuska tek mala.

Sutra bi trebalo biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku. U gorskim predjelima ipak je još uvijek moguće malo kiše, a sredinom dana i poslijepodne na dubrovačkom području očekuje se lokalni pljusak s grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 10 do 15, na Jadranu uglavnom od 17 do 22, a najviša dnevna od 19 do 24 na kopnu te od 25 do 30 °C na Jadranu.

Početkom idućeg tjedna bit će većinom sunčano i vrlo toplo, u kopnenim predjelima povremeno uz umjerenu naoblaku. U utorak navečer i tijekom srijede sa zapada će stići jače naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Na Jadranu će zapuhati umjeren jugozapadnjak i jugo koje će u srijedu i pojačati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati od 25 do 30 °C.

>> Hrvatsku zahvatilo pogoršanje vremena, u Karlovcu nevrijeme s tučom

>> Obilna kiša poplavila Pulu, izazvala teškoće u prometu

Komentara 4

PE
pedroso
09:41 17.08.2014.

ima li ime ta nova ciklona da mogu mirno spavati?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:59 16.08.2014.

Dobra ova desna, čim sam je spazio odma sam je uočio.....

DH
dalibor.hren
08:07 17.08.2014.

Na moru će se vrijeme popraviti kad se nepoželjni paraziti maknu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije