Opremljenost

Sva vatrogasna društva u općini sada imaju vozilo

'varazdin/medjimurje, 12.10.2009., varazdin, nacelnik opcine gornji kneginec goran kaniski Photo: Marko Jurinec/VLM'
'Marko Jurinec/VLM'
02.11.2010.
u 17:10

Obnovljeni DVD Lužan Biškupečki dobio je uređeno vozilo kojim se do sada koristio DVD Gornji Kneginec

Odnedavno obnovljeno Dobrovoljno vatrogasno društvo Lužan Biškupečki dobio je vatrogasno vozilo, čije je ključeve predsjedniku društva, Josipu Baruleku, uručio kneginečki načelnik Goran Kaniški.

- Tim se vozilom do sada koristio DVD Gornji Kneginec, koji je lani dobio novo vozilo, te je ovo staro, sada uređeno, registrirano i dano na korištenje Dobrovoljnom vatrogasnome društvu Lužan, koje je ponovno počelo s radom nakon nekoliko godina mirovanja. Time je vatrogasna zajednica općine Gornji Kneginec opremila sva društva vozilima. Na raspolaganju sada ima tri navalna vozila i četiri kombija, od kojih su tri nabavljena lani - kaže načelnik Goran Knaiški, dodajući da je interes mladih za vatrogastvo u kneginečkoj općini velik.

Naime, u kneginečkoj je općini pet dobrovoljnih vatrogasnih društva, koja imaju više od stotinu članova. Općinski vatrogasci često priskaču u pomoć društvima u okolnim općinama. Tako su nedavno kneginečki vatrogasci pomagali i u Tomaševcu u općini Sveti Ilija, ali i za poplava na području vidovečke općine, kada se razlila rijeka Plitvica.

Kako ističe načelnik Kaniški, kneginečki vatrogasci pomažu mještanima kada se dogodi poplava. Lani je iz općinskog proračuna za vatrogasce izdvojeno oko pola milijuna, a ove godine oko 300.000 kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije