Slavonci i njihovi gosti ove su godine po trinaesti put mogli uživati u konzumaciji delicija s Najdužeg stola u Hrvata u Velikoj. Na jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji u malom općinskom središtu podno Papuka okupili su se izlagači i posjetitelji iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.
Razne specijalitete ponudili su na više od 300 metara dugom stolu, a naglasak je stavljen na prirodni i autohtoni proizvod. Našli su se tu brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, drniškog pršuta i kotlovine preko sarme, graha, šarana na gradele, liganja, čobanca i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima. Ipak, za manje od sat vremena sve je – nestalo!
– Stvarno smo ponosni i sretni što nam prijatelji godinama dolaze. Oni koji jednom dođu uvijek se vraćaju, a uvijek se pojave i neki novi. To nam je najveće zadovoljstvo. Bilo je tu domaćih specijaliteta, ali i nečega što ne viđamo baš svaki dan – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja je s Općinom Velika uspješno organizirala manifestaciju.
POVEZANI ČLANCI:
Za cijenu ulaznice od pet eura posjetitelji su mogli kušati hranu na svim stolovima, uključujući i pečenog vola kao glavnu poslasticu, ali i izvrsna vina iz kutjevačkog vinogorja. Uglavnom, iz Velike ni ovaj put nitko nije otišao gladan.
FOTOGALERIJA Imate otečene noge? Ovih 5 namirnica mogle bi biti krivci