POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Konobar ga zamolio da plati, uslijedio je kaos: Poprskao ga sprejom, počeo uništavati inventar pa se vratio s pištoljem

Mjesto incidenta na Murteru
Google maps/screenshot
30.07.2024.
u 10:43

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su 30. srpnja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku

Kriminalističko istraživanje nad dvojicom 25-godišnjaka otkrilo je detalje drame koja je jučer potresla stanovnike Murtera. U medijima se pojavila snimka jednog od mladića kako puca u vis iz pištolja, a zatim ulazi u auto i odlazi u nepoznatom smjeru. Prije no što je zapucao, oružjem je mahao po zraku, vikao i izgledao kao da se s nekim svađa, iako je veći dio snimke u kadru bio sam.

Ispostavilo se kako je sve počelo kada je osumnjičeni 29. srpnja u 00:35 sati na terasi ugostiteljskog objekta na Trgu Rudina nadražujućim sprejom poprskao zaposlenika koji ga je zamolio da plati račun i napusti kafić. Osumnjičeni je zatim počeo uništavati inventar kafića; razbacivao je stolce i stolove i bacao boce na pod terase. Nakratko je napustio kafić, no vratio se s pištoljem u ruci.

S drugim 25-godišnjakom izašao je na ulicu i počeo repetirati oružje, pucajući u zrak. Time je izazvao opasnost za život i tijelo stotinjak ljudi koji su se nalazili u neposrednoj blizini događaja, smatraju iz PU šibensko-kninske. Osumnjičenici su nakon toga napustili mjesto događaja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a putem su odbacili vatreno oružje. Brzom intervencijom policije uhićeni su i dovedeni u službene prostorije.

Alkotest je pokazao da je mladić koji je pucao imao 1,93 g/kg alkohola u organizmu, a drugi, koji je vozio, 1,26 g/kg. Pregledom terena na državnoj cesti D-121 pronađeno je odbačeno oružje, a pretragom osobnog vozila kojim su se koristili pronađeni su i oduzeti sprej s nadražujućim tvarima i elektrošoker.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te su 30. srpnja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Poradi počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv prvog osumnjičenog 25-godišnjaka podnijeti će se optužni prijedlog.

VIDEO Bliski susret s majmunima

Ključne riječi

Komentara 9

KE
keka56
12:20 30.07.2024.

Svakom po 10g.zatvora.Mogli su lišiti života bilo koga u blizini.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
13:34 30.07.2024.

Sigurno nećemo zadnji put čitati o njima.

Avatar krkcro
krkcro
13:06 30.07.2024.

Za tekve netreba zatvor nego kažnjenićke radne logore. Sa takvima bi trebalo pošumiti cijeli velebit. A dao bi im i mobitel da mogu postavljati postove po tiktoku i co. A i sve snimati 24 sata na dan ko big brother.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije